USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Край села Луковичі поновили символ віри. ФОТО

2 Серпня 2010 13:02
На перехресті доріг на околиці села Луковичі Іваничівського району місцеві віряни разом із священиком установили християнської хрест –він замінив той символ віри, що його майже півстоліття тому знищила комуністична влада.
Про це 2 серпня інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.
Придорожній хрест, який закликаний оберігати селян від лукавого, встановили та освятили в День пам’ятi первоверховних апостолiв Петра i Павла.
Пiсля лiтургії в місцевому xpaмі Bcix святих землi Волинської пiд мелодiйний переспів церковних дзвонiв з хоругвами та iконами, молитвами та співом тpoпарів вiряни вирушили на перехрестя доріг. Там і постав символ віри.


На згадку прий¬дешнiм поколінням під основу хреста заклали капсулу, в якій зазначено час цієї події та прізвища тих людей, що працювали тут. Покласти її було доручено восьмирічному парафіянину Роману Соколюку.

Iнiцiатором доброї справи був староста храму Олександр Бiлецький. Значних зусиль доклали також і парафіяни храму. Металеву огорожу до хреста пожертвувала сім’я скарбника храму.
Святиню прикрасили різнобарвними стрічками. Чорнобривці, бальзаміни, лілії та айстри заквітували навколо хреста.

«Старожили переповідають, що колись в селі Луковичi було аж чотири таких святині. Та в часи тоталітарного атеїзму їx знищили. I ось знову постав хрест саме на тому мicцi, де був колись. Хрест – символ вiри християнської. Тож треба оберігати цю святиню, щоб вона завжди радувала нас i охороняла від зла», - зi словами привітання до прихожан звернувся священик отець Олександр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus