USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Литовська кава хоче увійти на ринок Волині

16 Липня 2010 11:34
Посол Литовської республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас, що прибув на Волинь, 16 липня зустрівся з луцьким міським головою Богданом Шибою й домовився, що волиняни вивчатимуть досвід реформування житлово-комунального господарства Литви.

Литва готова поділитися досвідом з переробки побутових відходів та утилізації решток тварин, так як у прибалтійській країні нині – найсучасніші сміттєпереробні заводи.

За словами Богдана Шиби, ця проблема для Волині є актуальною, так як через кризу австрійські інвестори відмовилися будувати смітєпереробний завод, і Луцьк змушений лише складувати відходи.

На зустрічі були присутні представники литовського бізнесу, зокрема в сфері торгівлі нафтопродуктами, кавою, виробництва котлів та галузі дезінфекції.

Деякі з бізнесменів вже працюють в Україні, зокрема на Волині. Інші, наприклад кавове підприємство «Густав Пауліг», чи «БТ-ТДМ» тільки планують увійти на ринок.
Зокрема, представник організації з виробництва кавових зерен Домінікас Хлєбінскас повідомив, що у Західній Україні найбільший в країні попит на натуральну каву. А тому підприємство, готове інвестувати в цей ринок і запропонувати волинським кавоманам якісний продукт за гарною ціною.

На запитання литовської делегації про «родзинки» Луцька, які б робили його конкурентноздатним і не схожим на інші міста, Шиба, повагавшись, згадав про це замок Любарта. Натомість заступник мера Петро Гоцалюк сказав, що місто має автомобільний завод, де стоїть найкраща в Україні лінія з фарбування автомобілів. Також у Луцьку є підшипникове шведське підприємство «СКФ-Україна», яке виготовляє деталі для автомобільної галузі, - додав Гоцалюк.

Сторони обміняли візитками та подарунками. Від Луцька литовцям дісталася сувенірна керамічна статуетка Луцького замку, а Богданові Шибі посол вручив пакет з книжкою про литовську історію та пляшку 50-градусного алкоголю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus