USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На дисплей для незрячих волиняни пожертвували 41 тисячу гривень. ФОТО

1 Лютого 2011 10:57
На придбання брайлівського дисплея для дітей із вадами зору на Волині зібрали 41 516 гривень.
Збір коштів відбувався у рамках благодійного новорічно-різдвяного марафону «Незрячій дитині – тактильну книгу» з 25 грудня 2010-го по 20 січня 2011 року, повідомили в організації «Генерація успішної дії».
Його організували активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» за підтримки Волинської облдержадміністрації і Луцькради.
Брайлівський дисплей, на який збирали кошти, призначений для вихованців Крупівського навчально-реабілітаційного центру. За допомогою цього пристрою, який підключається до комп’ютера, можна прочитати будь-який текст в електронному форматі.
Під час марафону були представлені різдвяні вертепи, у яких взяли участь члени «Генерації успішної дії» спільно із вихованцями Крупівського навчально-реабілітаційного центру.
Із 8 по 16 січня вони відвідали сім’ї, де проживають незрячі, церкви УПЦ Київського патріархату, греко-католицьку і римо-католицьку громаду, державні установи, ЗМІ і приватні підприємства.
До марафону зміг долучитись кожен бажаючий, оскільки була проведена відповідна соціальна реклама в ЗМІ.
Організатори зазначають, що до благодійної акції долучилось багато фізичних осіб, пересічних громадян і висловлюють їм подяку.
Хоча, уточнюють, зібраної суми не достатньо для придбання брайлівського дисплея, оскільки його можна знайти лише за кордоном, а єдина фірма-посередник, що знаходиться в Донецьку, і могла б допомогти у цьому питанні, запросила значний відсоток за свої послуги.
Окрему подяку в «Генерації успішної дії» висловлюють директору Палацу культури міста Луцька Юрію Войнаровському і фірмі «Луцькекспрес» за сприяння у проведенні акції.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кока Показати IP 1 Лютого 2011 11:14
Щось тут не те, панове. З попередніх статей ціна монітору звучить 35 тис. грн. Тут зібрали 42 тисячі, а все одно мало. Хм...
kvaak30 Показати IP 1 Лютого 2011 16:26
Ціна монітору дійсно 35 тисяч гривень, але в україні неможливо його купити по такій ціні, оскільки немає такої можливості. Є фірма в Донецьку, яка просить за той дисплей який коштує 35 тисяч гривень 46 тисячі, ми зараз ведемо переговори із польським консульством, аби його купити за ціною 35 тисяч гривень. І ще одне, навіть коли нам вдасться купити дисплей за суму 35 тис. гривень не потрібно забувати за розмитнення. Людині, яка сумнівається в чесності чи не чесності можу надати звіт по кожній копійці, яка є у нас на рахунку. Ось посилання на сайт, де ми хочемо купувати дисплей: http://www.sklep.altix.pl/kat,70,Monitory_brajlowskie.html
kvaak30 Показати IP 1 Лютого 2011 16:38
Ми коли починали наш марафон, то орієнтувались на ціну понад 30 тисяч гривень, оскільки ходили по сайтах як американських, так польських і російських, тому орієнтувались на ту ціну. Зараз коли ми назбирали більше 40 тисяч гривень зіштовхнулися із тим, що жодна із фірм, яка виробляє дисплеї не хоче чи не може легально його продати напряму. Ми звернулись до фірми в Донецьку "Скут", яка сказала, що так ми вам продамо, але за 46 тисяч гривень, коли ми спитали чого така різниця в ціні, вони дали відповідь приблизно, що за посередництво і розмитнення. Отака справа, Панове! Коли би я як незряча людина купляв би собі дисплей як приватна особа, то не мав би ніяких проблем, провіз би мені мій оолєга із Польщі чи з Росії, а так нам треба це все провести через бухгалтерію, так би мовити, аби не виникало ніяких питань.
1 Показати IP 1 Лютого 2011 21:55
Опублікуйте фірму виробние та її сайт.
kvaak30 Показати IP 2 Лютого 2011 19:23
Фірма виробник дисплеїв, та власне jaws програми екранного доступу Freedom Scientific а їх сайт Freedom Scientific.com

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus