USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На нововолинському «Кроноспані» гасили умовну пожежу

4 Серпня 2010 17:51
У місті Нововолинську місцеві пожежні та вогнеборці з сусідніх Володимира-Волинського та селища Жовтневе гасили умовну пожежу на українсько-польському підприємстві «Кроноспан-UA» - одному з найбільших в Україні виробників листових матеріалів на основі деревини.
Про це інформує прес-служба МНС України.
За легендою навчань, внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час проведення зварювальних робіт виникла пожежа в складі готової продукції.
Працівники складу, які першими виявили ознаки горіння, увімкнули систему оповіщення про пожежу та викликали службу «101», спрацювали системи автоматичного протипожежного захисту – зачинення протипожежних воріт, відкривання світлових ліхтарів для випуску диму зі складу.
Першими на місце події на пожежному автомобілі прибули працівники ДПД та пожежної команди заводу. Вони розгорнули свої сили і засоби, подали воду на гасіння осередку пожежі від системи внутрішнього протипожежного водопостачання.
Через кілька хвилин прибув черговий підрозділ рятувальників з СДПЧ-5 міста Нововолинська на двох автомобілях. Начальник частини підтвердив 3-й ступінь виклику і до місця події було направлено чергові варти СДПЧ-7 міста Володимир-Волинського та місцевої пожежної команди селища Жовтневе.
Одночасно з ліквідацією пожежі, площа якої сягала понад 350 квадратних метрів, вогнеборці по автодрабині подали воду на дах будівлі для охолодження конструкцій покрівлі.
Ускладнило ситуацію те, що під час розвідки працівниками МНС виявлено потерпілого працівника заводу. Його притиснуло до підлоги штабелем плит.
Відділенням АРЗ СП ГУ МНС за допомогою спеціальних пневматичних подушок потерпілого звільнено та передано до карети «швидкої допомоги».
На щастя, це була лише легенда комплексних пожежно-тактичних навчань з ліквідації умовної пожежі на одному з найбільших промислових об’єктів Нововолинська, що проводились підрозділами Головним управлінням МНС у Волинській області.
За словами керівника навчань, заступника начальника ГУ МНС в області з питань оперативного реагування полковника служби цивільного захисту Віталія Горшкова, всі дії персоналу, адміністрації та служб екстреного реагування відпрацьовувались в умовах, максимально наближених до реальних.
У складі за допомогою спеціальних пристроїв перевірено роботу автоматичних систем та дій персоналу й адміністрації щодо готовності до реагування на випадок пожежі.
Такі навчання підрозділами ГУ МНС області проводяться щомісячно на об’єктах з різним ступенем ризику, щоб досягнути належної співпраці усіх служб реагування та сприяти покращанню рівня боєготовності пожежно-рятувальних підрозділів МНС області, а також задля чіткої взаємодії у випадку виникнення реальної загрози пожежі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus