USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На школу у Грем’яче просять мільйон, бо зараз у них «хата-мазанка»

16 Червня 2010 13:18
Ківецівські депутати просять Волинь раду дати мільйон на завершення будівництва школи у у селі Грем’яче Ківецівського району Волині.

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії облради з питань освіти і науки.

«Приміщення існуючого загальноосвітнього навчального закладу побудоване у 1936 році, а у 1873 році було добудовано чотири класні кімнати та впродовж другої половини 70-х років – майстерню та їдальню. Це приміщення нагадує хату-мазанку довоєнних часів, а конструкції, фундамент його не відповідають експлуатаційним вимогам та фізичний знос перевищує 60%», - розповів депутатам голова Ківерцівської районної ради Андрій Манько.

У школі навчається 189 учнів із села Грем’яче та прилеглих сіл.

Будівництво нової школи розпочалося ще у 1992 році. Кожні 5 років виділяються кошти на уточнення проекту будівництва. А віз і нині там – каже Манько.

Загальний кошторис проекту школи – більше 9 мільйонів гривень. Наразі ківерчани просять мільйон з бюджету 2010 року.

Депутат Волиньради Сергій Іванюк запропонував альтернативу: «На сьогодні кошти потрібно шукати. Таку суму ніхто не виділить. Для робіт можна ж залучати технікуми, коледжі. Навіть самі центри зайнятості вже можуть допомогти у пошуку робочої сили».

На що Андрій Манько запевнив, що вони збирають гроші «і в батьків, і в спонсорів»

Начальник обласного управління освіти Волинської ОДА Михайло Попович зазначив, що перебудова школи потрібна: «Раз у селі є 270 дітей, то населений пункт живе. Треба будувати школу і підвозити учнів із інших шкіл».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus