USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині аварійний міст «не пускає» в поле. Фото

21 Червня 2010 10:13
Мешканці села Березичі Любешівського району Волині не можуть нормально дістатися до своїх сільськогосподарських угідь через аварійно небезпечний міст.

Дерев’яний міст, побудований більше 20 років тому, не витримує великих вантажів – розповів голова Любешівської районної ради Валерій Панасюк під час робочої поїздки голови облради Анатолія Грицюка в район.

«З одного боку річки Стохід село, а з другого боку – земля людей. До 80 % сільськогосподарських угідь мешканців села. Людям тракторами, вантажівками треба їхати, і сіно заготовлювати, поле обробляти…», - розповів Панасюк.

«А зараз по ньому можна проїхати хіба возом. Тут уже й бензовоз був на дні, ЗІЛ-131 задком впав, його витягували, і трактор Т-25 впав у воду», - розказує сільський голова Березичів Василь Романюк.

«Міст будували з молодого дерева – тому він і не прослужив довго. Там же тільки оболонь, ядра зовсім нема, як в старому дереві», - каже Василь Романюк.

В Березичах живе 698 мешканців. З «Укравтодору» їм відповіли, що не можуть, згідно з правилами, побудувати міст ближче, ніж за 20 кілометрів від уже існуючого. А такий є – міст у селі Угриничі за два десятки кілометрів від Березичів. Ним і користуються селяни, роблячи чималий гак, витрачаючи час і пальне.

Аби спорудити новий міст – треба не менше 15 мільйонів гривень, адже технологія спорудження мостів доволі складна, - каже Панасюк. Ще й глибина Стоходу в цьому місці – до 4 метрів

Учасники робочої поїздки припустили, що дістати селу значну суму грошей буде доволі проблемно. Тому, як варіант, запропонували вивчити можливість встановлення понтонної переправи через річку.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правдолюб Показати IP 21 Червня 2010 10:16
якщо сьогодні не приступите то Клім знайде ІНШИХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus