USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині більшає недоношених дітей

26 Липня 2010 09:49
На Волині збільшується кількість недоношених дітей – тільки за рік у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених неонатального центру Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання лікується орієнтовно 400 дітей.
Про це 23 липня розповів керівник неонатального центру Микола Гнатів, - повідомив 26 липня ВІП.
Через збільшення кількості недоношених виникла потреба у нових площах для відділення. Їх вдалося зробити, реконструювавши допоміжні приміщення неонатального центру.
Серед нововведень – мала операційна. За інформацією Гнатіва, щороку приблизно 40-60 новонароджених потребують оперативних втручань. Раніше їх доводилося транспортувати до операційної на шостому поверсі іншого корпусу лікарні. «Це як правило діти з дуже тяжкою патологією, навіть транспортування яких на операцію або після операції сюди в відділення є досить проблемне, небезпечне для життя, для здоров’я», – сказав керівник неонатального центру.
Були також створені нові бокси, палата сумісного перебування матері та дитини. «Жодна медсестра, жоден медпрацівник не буде доглядати за дитиною так, як рідна мама», – пояснив потребу таких палат Микола Гнатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus