USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині чекають нових пожеж

27 Липня 2010 09:13
Кількість підрозділів пожежників за три останніх роки залишилася незмінною лише у Володимир-Волинському, Любомльському та Нововолинському районах, і інших вона скоротилася майже двічі.
Про це під час селекторної наради 26 липня доповів заступник голови ВОДА Віталій Карпюк.
Він зазначив, що якщо у 2007 році кількість підрозділів сягала 194, то до 2010 зменшилася до 102 загонів.
Наприклад, в Горохівському районі залишилося 4 з 23, в Камінь-Каширському 9 з 13, Ківерцівському 3 проти 9, Любешівському і Маневицькому 6 проти 14, Турійському 9 з 14. А Луцький район контролює лише два підрозділи з 13.
Між тим, за словами Карпюка, згідно з прогнозами гідрометеоцентру спека протримається ще у серпні. А тому ймовірність лісових чи польових пожеж висока, особливо в період жнив.
Заступник пояснив, що більшість пожеж трапляється внаслідок недотримання правил пожежної безпеки керівниками сільгосппідприємств. А також тим, що голови районів не виконують плану протипожежних заходів, розробленого органами державного пожежного нагляду ще у лютому цього року.
Найлінивіші в цьому плані є Турійський район, який виконав лише 7% з запланованого, Ратнівський з 10 % та Володимир-Волинський з 18%.
Зокрема, через халатність, на минулому тижні сталося чотири пожежі поспіль, які знищили 250 тонн кормів, пошкодили автомобіль Камаз та будівлю двох сіносховищ.
Загалом протягом поточного року сталося 15 пожеж, які захопили 10 гектарів лісу, одного разу загорівся торф і сталося 54 пожежі під час сільськогосподарських робіт.
Віталій Карпюк обурюється, що за цей час не притягнуто жодного винного в пожежі та не порушено жодної кримінальної справи. Він наголосив, аби екологи та земельні інспектори забороняли спалювати селянам стерню, розводити у лісах відпочиваючим вогнища, а за кожну торф’яну пожежу буде відповідати особисто сільський голова, якому підпорядковані ці землі.
Свого заступника підтримав Борис Клімчук, зазначивши, що з моменту реформування лісової галузі, основними завданнями лісників стало відтворення та збереження лісу,а не їх вирубка.
«Це форсмажорка, ми доганяємо проблеми, які від нас тікають, або які залишилися. Але розводити руками не потрібно, голова району відповідає за все. Старий добрий лозунг за часів Леоніда Кучми», - зазначив Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus