USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

На Волині перепоховали червоноармійців. ФОТО

25 Серпня 2010 13:46
Рештки червоноармійців воїнів часів Другої світової війни, знайдені у селищі Цумань Ківерцівського району на обійсті селянина, які загинули через вибух авіаційної бомби, 22 серпня з почестями перепоховали.
Про це 25 серпня інформує прес-служба ДП «Волинські старожитності».
Нагадаємо, у селищі Цумань Ківерцівського району на обійсті селянина знайшли кістяки десятьох червоноармійців – воїни часів Другої світової війни загинули через вибух авіаційної бомби.

На думку дослідників, бійці загинули від вибуху авіабомби у 1941 році, епіцентр якого був трохи збоку в магазині. Вибуховою хвилею червоноармійців відкинуло вбік. Зверху на них обвалилася стіна і притисла до землі. Майже всі кістяки були пошкоджені та хаотично розкидані.

Завдяки ініціативі голови Цуманської селищної ради Олександра Кобилана 22 серпня у селищі відбулися траурні заходи з вшанування та перепоховання солдатів.

Мітинг, який відбувся на місцевому кладовищі, зібрав майже тисячу чоловік. Віддати останню шану прийшло багато молоді. Виступили представники керівництва району, селищний голова, начальник Цуманської рятівної експедиції Андрій Бардецький.

Як справедливо відзначив Олександр Кобилан: «Воїни хоча і не були мешканцями селища, назавжди стали його громадянами... Адже вони захищали наші домівки у ті важкі дні сорок першого. Нажаль поки що невідомі їхні імена».

Наразі продовжуються дослідження щодо встановленням імен загиблих. Є сподівання, що шість капсул смертників допоможуть у цьому.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus