USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині займуться енергозбереженням. Поки що – без грошей

17 Березня 2010 13:36
У Волиньраді відбулося перше засідання щойно створеної міжвідомчої експертної ради з енергозбереження області.
До її складу увійшли представники фінансового управління, управління промисловості та розвитку Волинської ОДА, державної інспекції із енергозбереження, «Волиньагропроекту» тощо. Експертну раду очолив начальник обласного управління промисловості Микола Кучеренко, його заступником став директор «Волиньенергософт» Василь Дутко.
Експертна рада опікуватиметься зменшенням витрат тепла у будинках бюджетної сфери області та збільшенням ефективності паливно-енергетичних ресурсів.
Микола Кучеренко переконаний, що труднощі із енергозбереженням пов’язані з недостатнім фінансуванням. Адже, минулоріч кошти, котрі були витрачені в області на енергозбереження, становили близько 25 % від вартості енергоресурсів. Тому, на думку чиновника, необхідно залучати місцевих і зарубіжних інвесторів.
Нагадав Кучеренко і про програму із енергозбереження, котра діє в області. Мовляв, на теоретичному рівні тут все добре. А ось втілення в життя – «кульгає». Знову бракує коштів.
Посадовець вважає, що кошти із обласного бюджету не слід розпорошувати, виділяючи по 10-20 тисяч гривень на об’єкт. Краще виділити значну суму на одним значний проект і довести реконструкцію до кінця.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus