USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нинішня коаліція ігнорує проблеми Чорнобиля і чорнобильців, - Олійник

14 Травня 2010 12:29
Верховна Рада уже другий раз провалила постанову «Про сучасний стан, завдання і подальші перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи».
На думку народного депутата Віктора Олійника, який є головою підкомітету соціального захисту чорнобильців профільного комітету ВР, це свідчить лише про одне — діюча коаліція цинічно ігнорує і зневажає проблеми 2 мільйонів 300 тисяч українців, які мають статус потерпілих від найбільшої техногенної катастрофи 20 століття.
"Цією постановою Верховна Рада України хотіла привернути увагу нинішнього Кабінету Міністрів та інших органів влади на відсутність системної діяльності у їх щодо забезпечення створення соціально-економічних, організаційних умов і гарантій у сфері соціального захисту постраждалого населення та ряд інших проблем", — зазначає народний депутат України.
Віктор Олійник назвав конкретні проблеми, які, на його думку, уряд має негайно вирішувати.
"Перш за все це фінансування заходів щодо комплексного медико-санітарного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, воно здійснюється лише на 14 відсотків від мінімальної потреби.
Незадовільним залишається стан із забезпеченням безплатними ліками за рецептами лікарів громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. До цього часу не виконані рекомендації від 20 квітня 2007 року щодо вдосконалення норм Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", - констатує Віктор Олійник.
Як наслідок, у зв’язку з невідповідністю розмірів компенсаційних виплат, доплат та допомоги, які встановлені відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», і тими розмірами, які встановлені постановами Кабінету Міністрів, продовжує збільшуватися кількість позовів постраждалих громадян до судових органів, які частково задовольняються. Таким чином, одержувачі цих компенсаційних виплат поставлені в нерівні умови – частина з них одержує соціальну підтримку від держави на підставі судових рішень, інші ж – відповідно до постанов Уряду, що за розмірами значно нижче. Особливу тривогу викликає ситуація, що склалася останнім часом з виплатою компенсацій сім’ям з дітьми та організацією безплатного харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У дошкільних та шкільних навчальних закладах на територіях радіоактивного забруднення не забезпечено харчування потерпілих дітей відповідно до фізіологічних норм.
Віктор Олійник наголосив, що ця постанова привертає увагу уряду ще до багатьох проблем, які сьогодні пов’язані із Чорнобильською катастрофою.
"Проте, на жаль, коаліція не те що вирішувати, але й чути про них не хоче", - каже народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus