USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Першими на літні канікули пішли студенти-пенсіонери

21 Травня 2010 15:01
У культурно-просвітницькому центрі Ковеля відбулося урочисте закриття п’ятого ювілейного навчального сезону Університету третього віку.

Про це інформує прес-служба Ковельського міськвиконкому.

У переповненому залі, вітаючи студентів, заступник міського голови Ігор Прокопів подякував засновникам Університету Софії Сагаль, Антоніні Комісарук, Клавдії Савчук за роботу та побажав і надалі усім успіхів.

Чиновник зазначив, що Університет є гордістю міста. Адже ковельчани є першовідкривачами в Україні такої освітньо-інформаційної практики для літніх людей.

Університет третього віку навчає пенсіонерів уже п’ять років поспіль. Він допомагає їм організовувати свій вільний час, обрати цікаве заняття і просто поспілкуватися на теми, що найбільше хвилюють.

Як розповіли сивочолі студенти, досвід роботи подібного закладу був запозичений у Польщі і він прийшовся до душі пенсіонерам. Цю практику уже підтримали в Києві, Кременчуці та інших містах України. І всі вони приїжджають у Ковель вчитися цій справі.

Довідково:

Університет третього віку створений на базі Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Ковеля.

Наразі в університеті здобувають освіту більше ста студентів.

В університеті діє п’ять факультетів: мистецький, соціально-правововий, основ медицини, фізичної реабілітації та нетрадиційної альтернативної медицини.

Навчання на факультетах відбувається тільки за бажанням слухача - без перевірки одержаних знань і навичок. Вступні іспити також не передбачені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus