USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Розстріляних в’язнів пом’янули смолоскипною ходою. Фото. Відео

24 Червня 2010 12:55
У день пам’яті жертв розстріляних в’язнів Луцької тюрми 23 червня молодіжна організація «Національний альянс» організувала смолоскипну ходу до місця трагедії.

Близько сотні людей із смолоскипами крокували проспектом Волі, а далі – від вулиці Лесі України до мурів колишньої Луцької тюрми, що поблизу Замкової площі.

Кожен учасник ходи ніс смолоскип - настромлений на загострений кілок туалетний папір у напалмі, тобто, милі з керосином. Крокуючи, шеренги скандували: «Герої не вмирають – героям вічна слава!», «ОУН-УПА – державне визнання!», «Слава Україні – героям слава!», «Україна – понад усе!»

На плакаті, якого несли на початку "смолоскипного" натовпу, писало п"яте правило з Декалогу українського націоналіста: «Пімстиш смерть великих лицарів!». Усі учасники ходи були вбрані у вишиванки і несли червоно-чорні стяги.

Коли хода дісталася Луцької тюрми, там провели мітинг пам’яті розстріляних патріотів.

«Ми провели цю ходу, щоб пам’ять вшанували не тільки люди, які зобов’язані це робити, а й молодь. А молоді патріоти в Луцьку є», - зазначила голова обласної організації «Національний Альянс» Майя Москвич.

На місці розстрілу в’язнів члени «Національного альянсу» закликали до боротьби із нинішньою владою. Навіть виголошували заклики до повалення «жалюгідної системи, яка сьогодні керує нами».

«Тільки тоді ці люди, які і так в раю зараз, яких було розстріляно позаду мене, де цей хрест стоїть, тільки тоді їхні душі зможуть заспокоїтися», - закликав член ради ВОМГО «Національний Альянс» Володимир Галишич.

Сам же голова «Національного Альянсу» Ігор Гузь із промовою не виступив.
«Молодь, молодь, молодь! Треба поступатися молодим. Я вже зранку виступав», - мотивував відмову лідер «Національного альянсу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Данило Показати IP 24 Червня 2010 13:04
А смолу ось цім безмозглим черепашкам із якого раю постачалася ?
лучанин Показати IP 24 Червня 2010 15:46
Данило, ти дебіл?
Heartless Показати IP 24 Червня 2010 15:57
знайшов себе на фотах)
націоналіст Показати IP 24 Червня 2010 16:04
класна хода була! круто!!! молодці хлопці, крім вас в луцьку такого ще ніхто не робив
Данило Показати IP 24 Червня 2010 17:15
Лучанин: Якщо такі барани як ти поминають покійних смолою,то ти сам вася з водокачки.Смола від дідька залила беньки,життя-як сміття.Перехрести лоба дурню,може Господь врозумить.Отак просоваєтесь все життя як сліпці,а потім знову смола.
лучанин Показати IP 24 Червня 2010 21:42
Я бачу в тебе якась хвороблива реакція на смолу. В дитинстві на голову вилили? А ти як вшанував загиблих, з пляшкою пива в руці? Молодь вийшла і виявила свою повагу до предків, ти вважаєш це погано?
Майкл Корлеоне Показати IP 24 Червня 2010 22:40
"Кожен учасник ходи ніс смолоскип - настромлений на загострений кілок туалетний папір у напалмі, тобто, милі з керосином. " Волиньньюз! Навчіть мене робити з мила і керосину справжній напалм. Озолочу! "Усі учасники ходи були вбрані у вишиванки і несли червоно-чорні стяги. " Дивно, що таке твердження не підтверджується ні фото, ні відео.
Павло Показати IP 26 Червня 2010 13:49
Хоч я не є учасником НА і не брав участі у цій акції, але людей з Альянсу поважаю. Молодці, і не звертайте увагу на заздрісників та москальських свиней.
Учасник Показати IP 27 Червня 2010 23:45
Було класно, бачу себе на двох фотах)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus