USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шацьк відгуляв 600-ліття

6 Вересня 2010 16:35
Один з райцентрів Волині – Шацьк – 5 вересня відзначив 600-ліття від першої згадки про нього.

Селище відсвяткувало свій день народження, провівши низку культурно-мистецьких та спортивних заходів, повідомив сайт Шацької райдержадміністрації.

З ювілеєм мешканців Шацька привітали голова обласної ради Анатолій Грицюк, голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук, староста міста Влодава (Республіка Польща) Клос Януш Адам, голова Брестської райради (Республіка Білорусь) Олександр Солоневич, заступник голови Золочівської райради Львівської області Василь Фенчак та інші гості.
Голова ОДА зачитав вітальну адресу Президента України Віктора Януковича.
У рамках святкувань відбувся конкурс «Чарівна шачанка», було організовано театралізоване вуличне дійство за участю фольклорних колективів закладів культури району «Ой заграйте, музиченьки». Місцеві мешканці та гості селища мали можливість відвідати святковий ярмарок, конкурс малюнка на асфальті та інші заходи.
Довідка. Шацьк – селище міського типу, центр Шацького району Волинської області. Перша згадка про Шацьк належить до 1410 року, коли польський король Ягайло послав мисливців до Шацьких лісів для заготівлі м’яса на військові потреби. В 1595 році Шацьк згадується у документах уже як містечко. Відомий на всю Україну курортний та рекреаційний центр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
міля Показати IP 7 Вересня 2010 07:18
Ну попершу, як свідок стверджую, що Грицюк, випив 100 грам, був півгодини і змився невідомо куди.
Шачанин Показати IP 7 Вересня 2010 10:23
А шо йому там робити було? сидіти, літру хляти? Це чиновник, який працює, в нього крім п'янок і гулянок є ще робота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus