USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Священики закликають перенести День сміху – 1 квітня

19 Березня 2010 14:35
На засіданні Волинської ради Церков (ВРЦ) прийнято Звернення до волинян щодо Великого посту - йдеться про значення цього періоду в духовному зростанні християн.
Нагадавши, як треба правильно постити, рада Церков звернулася до місцевої влади та всіх, хто організовує дозвілля, із закликом «не влаштовувати в Страсний тиждень не лише розважальних, але й інших заходів, які не відповідають духові Посту». У документі міститься і заклик до керівників ЗМІ «перенести усі розважальні програми на дні після Пасхи. Особливо це стосується 1 квітня, яке у цьому році припадає на Страсний четвер», - пише «СіД». Повний текст Звернення: «Час Великого посту – це час, коли християни усвідомлюють зміст свого життя і осмислюють своє духовне покликання, у чому воно полягає та до чого воно нас зобов’язує. Християни всього світу наближаються до найбільшого свята – Воскресіння Христового.
Але знаємо, що цьому радісному святу передує глибока скорбота, передують дні, в котрих Церкви різних конфесій та традицій, але всі як одна, схиляють голову в журбі і глибоко задумуються над стражданнями нашого Спасителя Ісуса Христа – розп’яттям і смертю на хресті, які Він добровільно прийняв заради нас і нашого спасіння. А тому доцільно і корисно було б, щоб християни в цей час, усвідомлюючи ціну дарованого спасіння, відмовилися від гучних забав і розваг. Ми закликаємо всіх: подумайте про своє життя та місце Ісуса Христа у ньому. Слід на деякий час відмовитися від усього того, що, можна сказати, відволікає людей від побожних роздумів та нищить атмосферу глибокого осмислення свого життя і місця Христа у сьогоднішньому світі. Церква не стоїть на перешкоді гідному життю, відпочинкові та доречним розвагам. Людина заслуговує і потребує відпочинку, але на все свій час. І тому, коли християни під час Посту відмовляються від певних страв, та у міру можливостей зменшують і кількість споживання їжі, в той же час вони стараються ще ревніше творити діла милосердя, бачити навколо себе тих, хто потребує допомоги.
Тим більше у дні посту треба уникати всього, що відвертає увагу від виконання найголовнішого в житті християнина – від любові до Бога та ближнього, від заповідей Божих; потрібно задуматися, зупинитися, поміркувати про себе, подумати про вічність, постаратись знайти відповіді на багато питань, на котрі ми не знаходимо часу протягом року, бо ж зайняті працею і турботами про хліб насущний. Хоча б у цей час знайдімо можливість, щоб краще та глибше вникнути в тайну нашого відкуплення, нашого спасіння. Піклуючись про духовне зростання волинян, звертаємось до місцевої влади та всіх, хто організовує дозвілля, із закликом не влаштовувати в Страсний тиждень не лише розважальних, але й інших заходів, які не відповідають духові Посту. Також закликаємо керівників засобів масової інформації перенести усі розважальні програми на дні після Пасхи. Особливо це стосується 1 квітня, яке у цьому році припадає на Страсний четвер. Хай ця наша стриманість від розваг, від надто веселого й гучного відпочинку буде нашою пожертвою і подякою Тому, Хто страждав і віддав Своє життя на хресті ради нашого спасіння. Закликаємо на всіх Боже благословення».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дядечко Показати IP 19 Березня 2010 14:47
А наступними кроками буде заборона продажу м'яса у піст, відміна біології з астрономією, спалювання грішиків?
ігумен Костантин Показати IP 19 Березня 2010 15:07
Коли масові гуляння відміняють через біди наших днів (аварії, природні катаклізми), це нікого не дивує (адже розумна ЛЮДИНА розуміє, що на поминках рвати баян може лише слабоумний). Коли ж йдеться про подію планетарного маштабу, про основу буття чималої кількості люду Божого, про Христові страждання за кожного з нас, і ДЯДЕЧКА в тому числі, це відразу сприймається як релігійний диктат... "Далеко" підем... Утрірувати можна, це завжди подобається народу. Але яке майбутнє чекає на націю, коли вона огризається в бік святого? Якщо це сучасна українська ментальність, то такій нації КІНЕЦЬ. СУМНО!
Влад Показати IP 19 Березня 2010 17:37
А так и было на Руси.В пост все мясные лавки,купцы закрывали.Им совесть не позволяла вести торговлю мясом в пост.Вся Русь становилась на покаятельную молитву. Это было время,когда люди еще были людьми,а не нынишними свидомими.А насчет спаливания...так это люди уже сами давно себя сжыгают,кто в чем...Вонь стоит до самых звезд.
spiker Показати IP 19 Березня 2010 17:42
а чи не заганяються отці??? взагалі то в нас церква відокремлена від держави а от наші владці кроку не можуть ступити без батюшок...
Влад Показати IP 19 Березня 2010 20:21
О дают,чего только не придумают...Это как церковь может быть отделена от государства.Представить людей,у которых голова отделена от тела и они ходят тут и вещают всякую ахинею,голова с телом врозь...Государство-это,что не люди.Это,что коммунисты-матросики так себе придумали и все сразу поверили...Церковь-это не одно архитектурное сооружение.Церковь-это все внутри и снаружи и здесь и там-одновременно... и то,что башкой не понять.Это не священникам нужно,к чему они призывают...
Ігумен Константин Показати IP 19 Березня 2010 20:40
Брате spiker, держава, як і церква, будується з ЛЮДЕЙ. "заганяється" худоба в кошару. Отці можуть говорити неприйнятні для Вас особисто речі, але це не дає Вам права на грубість у висловлюваннях. Що стосується владців. Якщо допустити ймовірність, що і вони, і Ви хрещенні в дитинстві, то слід константувати одну неприємну саме для Вас річ: владці, незважаючи ні на що, зберегли віру попри всі спокуси, а Ви, на жаль, ні... беріть з них приклад.
ss666 Показати IP 19 Березня 2010 21:43
подія то планетарного "маштабу", але у Христа вірять не тільки православні, але постять чомусь лише православні, зате нашим батюшкам можна одружуватись. ви там розберіться між собою спочатку, а тоді нас до чогось закликайте.
Роман Показати IP 20 Березня 2010 10:43
якщо замінити в тексті звернення слова бог та ісус на колобок, людину вважали б психічно хворою. Цікаво те, що ні бога ні колобка не існує не зважаючи на те вірить в них хтось чи ні.
Сусіди Показати IP 21 Березня 2010 09:13
Сміятися в Великий піст не можна. А ось з порушенням правил пожежної безпеки встановити в дворі багатоквартиного будинку біля газорозподільної станції гараж настоятелю Свято-Федосіївського храму Івану Семенюку - це не гріх. Святому отцю начхати на жииття людей, на пприписи державних контролюючих органів, поставив гараж без дозволу і плював на мещканців будинку.Як свиня- ти її бий по рилу, а вона всерівно до корита. Так святий отець Іван, йому приписи з вимогою усунути порушення прав мещканців будинку, а він як свиня - не прибирає гараж і плювати на мешканців. Чи то для святих огтців можна тепер все - для них не існує ні стиду і сраму!!! Своя рука владика, святий отець згрішив, тут же і простив сам собі свої гріхи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus