USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як витрачатимуть шацькі «екологічні» гроші

13 Серпня 2014 14:59
Звітувати про те, куди спрямовуватимуть кошти, отримані від екологічного збору, обіцяють у Шацькому національному парку.

Про це йшлося під час наради з питань залучення інвестицій в туристично-рекреаційну сферу Шацького району в першого заступника голови Волинської облдержадміністрації 13 серпня.

Як повідомив голова Шацької райдержадміністрації Олександр Кусько, торік за відвідування національного парку зібрали 436 тисяч гривень. З його слів, збір екологічного платежу є цілком законним. Цього року не змінювали розмір плати за в’їзд транспорту на територію національного парку (вона надалі становить 15 гривень), натомість з 2 до 3 гривень підвищили туристичний збір із громадян, які відвідують Шацький національний парк.

Зі слів директора Шацького національного природного парку Володимира Захарка, торік сума зібраного екологічного збору становила 253,4 тисячі гривень. У цьому сезоні протягом двох місяців у касу національного парку надійшло 416,2 тисячі гривень. Як зазначив Володимир Захарко, кошти від екологічного збору потрібні для вивозу сміття, відкачки туалетів тощо. Також 20% цих коштів, відповідно до договору, надходить у райвідділ міліції за сприяння організації екологічного поста.

Директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Іван Мирка поцікавився у директора національного парку, де можна побачити звіт про використання коштів, які сплачують при в’їзді у парк.



Як пояснив Володимир Захарко, інформація про це є у спеціальній папці на екологічному посту та на стенді, до того ж він пообіцяв, що у вересні докладно розпишуть, куди спрямували ці гроші і як суму зібрали. Він, мовляв, зрозумів, що тема серйозна та всіх цікавить, тому дав розпорядження щодня публікувати суму зібраних коштів на веб-сайті національного парку. Питання щодо розподілу коштів, з його слів, підніматимуть під час засідання науково-технічної ради національного парку.

Учасники наради пропонували здійснити диверсифікацію способів збору екологічного платежу, адже не кожному приємно платити гроші людині у формі, яка зупиняє авто. Так, можна збирати екологічний збір через веб-сайт. Громадський діяч Петро Гоцалюк запропонував, за прикладом європейських країн, продавати спеціальні марки, вартість яких відрізнятиметься залежно від терміну перебування людини на території парку. На його думку, збирати однакову суму з тих, хто приїздить на півгодини та тих, хто перебуває на території парку протягом місяця – нелогічно. Володимир Захарко погодився, що така пропозиція доцільна та пообіцяв залучити громадськість до вирішення цього питання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 13 Серпня 2014 15:06
20 % за сприяння в організації поста ? Не за круто для міліції? Дуже схоже на відкат.
мЄсний до лучани Показати IP 13 Серпня 2014 17:30
а так і є - офіційний, але відкат
Ковельчанин Показати IP 13 Серпня 2014 16:28
Троха математики 2013 рік. Зібрано 253 тисячи екозбору За даними цієї наради відпочило 120000 чоловік. З кожного по 2 грн це вже 240 тисяч. Залишається 13 тисяч. За кожну машину яка туди вїжджає - 15 грн. Це що ж виходить за рік вїхало трохи менше як 900 машин?
800 Показати IP 13 Серпня 2014 16:50
цей збір взагалі то є добровільним. от коли про це будуть всіх попереджати, тоді він стане законним.
Анонім Показати IP 13 Серпня 2014 17:32
та проїдають вони ті гроші на зарплати, бо штату розвели - як баранів нерізаних!!
арчі Показати IP 24 Квітня 2016 17:35
Жити по новому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus