USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Горохові перепоховали воїнів Червоної армії

4 Листопада 2010 11:18
У Горохові Волинської області на Пагорбі слави 28 жовтня було перепоховано останки двох воїнів Червоної армії, котрі загинули при звільненні міста від гітлерівських загарбників.
Їх було виявлено під час земляних робіт на вулиці Ольги Кобилянської ще влітку, повідомляє «Волинь-нова».
За рештками одягу та іншими ознаками експертиза встановила, що належать вони червоноармійцям, котрі полягли 1944 року в боях за звільнення Горохова від гітлерівських загарбників.
Очевидно, воїни перебували в одному окопі й загинули від вибуху артилерійського снаряда чи авіаційної бомби. Встановити імена полеглих неможливо.
Благочинний Горохівського благочиння УПЦ КП протоієрей Андрій Сидор здійснив над урною службу Господню, а на траурному мітингу виступили голова Горохівської райради Ярослав Довгополов, голова райдержадміністрації Леонід Андрійчук, голова районної ради ветеранів Петро Редчук, районний військовий комісар підполковник Віктор Павлик.
Під час Другої світової війни у боях за Горохівщину загинуло 1876 воїнів Червоної армії, імена яких відомі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus