USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку можуть створити литовське консульство. ФОТО

16 Липня 2010 16:01
Посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкунас запропонував бізнесменам обох країн провести он-лайн конференцію, аби налагодити товарообіг між державами.
Про це Вайтєкунас заявив під час бізнес-форму в Волинській облдержадміністрації 16 липня.
Як повідомив заступник голови ВОДА Едуард Стоєв, товарообіг між двома країнами суттєво зменшився через кризу. Нині імпорт-експорт Волині з Литвою становить 2,6 мільйона доларів за перше півріччя.

При цьому показники продажу рівнозначні між країнами. У 2008 році, імпорт-експорт між областю та прибалтійською країною був максимальним і становив 50 мільйонів доларів США.

Найбільше Волинь експортує у прибалтійську країну виробів з деревини, механічних пристроїв, електроніки та текстилю. Литва в свою чергу постачає нафтопродукти.

На форумі були присутні представники волинської компанії «Мавекс», яка одна з перших почала співпрацювати з Литвою з нафтовій сфері.

Пятрас Вайтєкунас зазначив, що хоча посольство не зобов’язане налагоджувати бізнес-стосунки окремих підприємців, проте з радістю допоможе отримати за потребою Шенгенську візу, знайти партнерів для кращого товарообігу між державами.

Присутній на форумі президент Волинської Торгово-промислової палати Сергій Науменко зауважив, що нині на Волині працюють багато підприємств з литовським капіталом. Аби посилити співпрацю, він запропонував створити у Луцьку консульство прибалтійської країни. А також зауважив, що «без контактів нема контрактів», тому порадив більше спілкуватися один з одним.

На форумі були присутні представники волинського та литовського бізнесу, зокрема в галузі легкої промисловості, будівельної галузі, санітарних послуг, автомобільної галузі, харчової, деревообробки, торф’яної промисловості, обладнання для торгівлі та інші.

Комерційний аташе Литовської Республіки в Україні Кястутіс Масальскіс зазначив, що назбирав достатньо бізнес-пропозицій і, приїхавши в Київ, буде їх детально аналізувати, аби запропонувати литовським бізнесменам.

Він зазначив, що з волинської поїздки литовську сторону ймовірно зацікавить сфера комунального господарства, водопостачання, переробки побутових відходів, сільське господарство та промисловість.

Масальскіс вказав, що прогнозована друга хвиля економічної кризи яку очікують осінню 2010 року навряд чи негативно вплине на стосунки бізнесу обох держав. Нині українцям цікаво інвестувати в Литву, для того, аби отримати необхідні європейські сертифікати і торгувати ними в зоні ЄС. А литовцям - мати виробництво в Україні.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus