USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Нововолинську - найбільше ВІЛ-інфікованих

14 Травня 2010 14:23
На 1 квітня на Волині зареєстровано 2636 ВІЛ-інфікованих, що становить 255 осіб на тисячу населення.

Про це розповіла на координаційній нараді у облдержадміністрації головний лікар обласного центру по профілактиці і боротьбі зі СНІД Олена Макаренко.

Майже 90 відсотків ВІЛ-інфікованих – люди, віком 18-40 років. Крім того, співвідношення жінок і чоловіків майже однакове, хоч на початку епідемії, у 1996-му, на одну інфіковану жінку припадало семеро чоловіків.

«З 2001 року зросла частка осіб заражених статевих шляхом. У епідемію СНІДу втягнуті благополучні прошарки населення. Сьогодні 41 відсоток ВІЛ-інфікованих заразились статевим шляхом, а 21 відсоток – це ін’єкційні наркомани», - розповіла Макаренко.

За її словами, єдиний медично контрольований метод передачі ВІЛ-інфекції – від матері до дитини. Всього на Волині проживає 30 ВІЛ-інфікованих дітей, які народилися від хворих матерів. А з початку епідемії від таких жінок народилося 265 дітей. Наприклад, торік народило 66 ВІЛ-позитивних вагітних.

Олена Макаренко каже, що головна проблема – обстеження населення. Найскладніша ситуація у Камінь-Каширському та Локачинському районах. Є й проблеми з інформаційно-освітньою роботою.

Крім того, на першому місці щодо приросту ВІЛ-інфікованих – місто Нововолинськ. Далі йдуть Володимир-Волинський район, місто Луцьк та Ковельський район.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus