USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Шацьких озерах незначне перевищення заліза, - екологи

21 Липня 2010 09:35
Волинські екоінспектори перевірили якість вод найпопулярніших серед курортників озер Шацького національного природного парку – дійшли висновку: купатися можна, хоча й зафіксовані незначні перевищення вмісту заліза у водах водойм.

Про це інформує прес-служба обласної держекоінспекції.

Відомство оприлюднило результатами досліджень гідрохімічних показників поверхневих вод озер. Скажімо, в озері Світязь проби відбиралися в місцях найбільшого скупчення відпочиваючих. У відібраних чотирьох пробах встановлено перевищення ГДК по залізу загальному від 1,2 до 1,32 рази..

В озері Пісочне проби відбирались на території пляжу санаторію «Лісова пісня» села Гаївка. Перевищень ГДК у відібраних пробах немає.

В озері Луки–Перемут проби відбирались з території пляжу. Виявлено перевищення ГДК по залізу загальному в 1,23 рази.

В озері Пулемецьке перевищення ГДК по залізу загальному в 2,15 рази.

В озері Соминець проби відбирались на центральному пляжі. Встановлено перевищення ГДК по залізу загальному в 1,21 рази.

В озері Чорне проби вод відібрані в районі спортивної школи смт. Шацьк на центральному пляжі. Перевищень ГДК не встановлено.

Результати проб свідчать про те, що вода відповідає встановленим нормативам для водойм рибогосподарського призначення. А перевищення по залізу є незначними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волынянам Показати IP 21 Липня 2010 10:30
У Вас действительно чудесные озёра в Шацком парке. Мы приехали из Владивостока, путешествуя по Украине и очень удивлены чистотой озёр и лесов. Хорошо что в Шацкотеле есть WIFI, можно почитать волынские новости.
VSC до Волынянам Показати IP 21 Липня 2010 15:50
Тоже мне - пиарщики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus