USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Шепелі розкопали готську поховальну урну. Фото

13 Травня 2010 10:02
На узвишші неподалік невеличкої річки поблизу села Шепель Луцького району археологи знайшли вісім древніх об’єктів – одна зі споруд належала готам за часів вельбарської культури.

Про це повідомила прес-служба ДП «Волинські старожитності».

Шепельська експедиція дочірнього підприємства «Волинські старожитності» за короткий час дослідила чималу територію на околиці села Шепель. Узвишшя неподалік річки було зручним для заселення. А тому тут жили люди від епохи бронзи до періоду Київської Русі.

На узвишші неподалік річки загалом виявлено вісім об’єктів. Одна споруда належала готам. Виявлено також яму зубрицької культури ранніх слов’ян і два житла ХІ століття.

«Серед найцікавіших знахідок можна назвати уламок амфори межановицької культури епохи ранньої бронзи, готську фібулу, тобто, застібку. А також бронзове скроневе кільце, яке належало слов’янці», – розповів науковий співробітник ДП «Волинські старожитності» Віктор Баюк.

Окрім жител і господарських споруд археологи натрапили на поховання стшижовської культури епохи середньої бронзи з супутнім обрядом. Там збереглися браслет та ціліська поховальна урна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛітРедактор Показати IP 14 Травня 2010 15:53
У заголовку ШЕПЕЛЬ треба було провідміняти - ШЕПЛІ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus