USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Західному Бузі бракує кисню

21 Червня 2010 16:39
Санітарний та екологічний стан прикордонної ріки Західний Буг погіршився – рівень кисню у водах через тривалі дощі та раптову спеку погіршилася і подекуди лякає екологів імовірним мором риби.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Волинській області.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що в Любомльському та Володимир-Волинському районах зниження рівня розчинного кисню у водах річок та озер може викликати загрозу для існування водної іхтіофауни.

«Візуальні спостереження за станом річки Західний Буг спеціалістами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в пункті пропуску «Устилуг» та «Ягодин» ведуться постійно. Поки що фактів виявлення снулої риби за весь період часу спостережень, коли різко понизилась концентрація розчиненого кисню, не встановлено», - кажуть в екоінспекції.

Результати лабораторних досліджень вод Західного Бугу в спільних створах спостережень надіслано в Люблінський інспекторат охорони навколишнього природного середовища Республіки Польща.

Обмін інформацією проводиться на підставі Конвенції з охорони та використання транскордонних водостоків та міжнародних озер за Гельсінською конвенцією 1992 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus