USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В облраді не можуть знайти грошей на фінансування волинських істориків

18 Серпня 2010 16:58
Працівники редакційно-видавничої студії «Науковий центр історичних студій Волині» вже два місці не отримують зарплати.

Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».

Відтак волинський історик Микола Кучерепа під час засідання комісії облради з питань духовності, культури, релігій, ЗМІ, зв’язків з громадськими організаціями і політичними партіями просив депутатів посприяти виділенню коштів з обласного бюджету для вирішення проблем наукового центру.

За словами науковця, «Науковий центр історичних студій Волині» вже встиг отримати штраф від Пенсійного фонду, а власники орендованого ним приміщення поговорюють про відмову в оренді.

В той же час начальник головного фінансового управління ОДА Ігор Никитюк зауважив, що наразі вільних коштів для допомоги центру нема.

«Хіба, що управління культури і туризму проведе перерозподіл», – сказав він.

«Ми і так відмінили низку заходів, залишивши стратегічні. В такому разі не вистачатиме коштів для проведення фестивалю «Берегиня»», – сказала заступник начальника управління культури і туризму ОДА Галина Остапчук.

Врешті членам комісії вдалось переконати управління культури і туризму погодитись на запропонований головним фінансистом області варіант. Мовляв, якщо зараз виконання обласного бюджету становить 102%, то за кілька місяців воно буде більшим, отож, витрачені кошти будуть компенсовані.

«Нам потрібно хоча б 22 тисячі, щоб заплатити зарплату хоч за один місяць», – зауважив Микола Кучерепа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 18 Серпня 2010 17:33
Мене завжди ваблять назви таких організацій. Тільки й уявляєш, яка від них користь для мешканців. Не працює така організація - всі Луціни і вся Волинь це відчуває. І їм ще зарплата потрібна. Маєш посаду при облдежадміністрації - гордись! Наващо тобі заплпта! Подумай, що ти зробив для людей?
Він до Читач Показати IP 18 Серпня 2010 18:21
Згоден, дарма трата грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus