USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська «соціалка» може не отримати грошей від світового банку

8 Липня 2010 14:19
Якщо Волинь не пришвидшить темпів ремонтних робіт та технічного переоблаштування місцевих управлінь соцзахисту, де нині втілюється проект Світового банку, то завершувати реорганізацію доведеться за свій кошт.

Про це стало відомо 8 липня під час засідання робочої групи з питань координації та контролю за підготовкою і реалізацією проекту Світового банку «Удосконалення системи соціальної допомоги».

Проект, який передбачає переобладнання установ, що опікуються соціальним захистом населення, відповідно до світових стандартів, впроваджується на Волині з 2005 року. У нинішньому році він добігає кінця.

Заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Світлана Ремезовська повідомила, що показники Волинської області у проекті - одні з найкращих в Україні. Однак тішитись немає чим – до 1 жовтня потрібно завершити ще 19% робіт, аби до кінця року «закрити всі дірки».

«Загалом по Україні стан впровадження проекту незадовільний через затягнуті терміни реалізації, хоча угода про його впровадження була підписана ще у 2005 році. Причина цьому – відсутність фінансування протягом 20 місяців. Змінювались і керівники проекту, що вплинуло на таке гальмування. Тільки 72 % управлінь про Україні завершили ремонтні роботи. Волинь же знаходиться на другому місці, маючи 81% готовності, проте підстав для спокою немає, бо до жовтня треба встигнути ще дуже багато», – застерігла підлеглих чиновниця.

Ремезовська також повідомила, що наразі завершені ремонтні роботи у 14-ти управліннях.

У рамках проекту ще планують встигнути забезпечити «соціалку» комп’ютерною технікою 356 робочих місць, офісним обладнанням на суму 776 тисяч гривень, кондиціонерами загальною кількістю 65 одиниць, меблями на суму 916 тисяч гривень та програмним забезпеченням.

Довідково:

В рамках проекту на Волині проведено зміни в роботі місцевих управлінь праці та соціального захисту, організовано прийом громадян на перших поверхах приміщень в спеціально облаштованих громадських приймальнях, оптимізовано роботу спеціалістів, які щодня приймають громадян.

Утворено 12 філій місцевих управлінь, де прийом єдиного пакету документів проводиться за місцем проживання. Такі філії працюють у Луцьку, селищах Цумань, Торчин, Дубище, Павлівка, Устилуг, Заболоття, Луків.

Проект передбачає проведення ремонтних робіт частини приміщень місцевих управлінь праці та соціального захисту населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus