USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинський тубдиспансер чекає грошей

26 Серпня 2010 11:18
Волинський тубдиспансер потребує коштів, аби старі меблі у палатах змінити на сучасні та комфортніші. Самі палати теж потребують ремонту.

Про це йшлося 25 серпня під час робочої поїздки до обласної дитячої клінічної лікарні та обласного протитуберкульозного диспансеру голови Волинської облради Анатолія Грицюка.

«У бюджеті на 2011 рік ми намагатимемось знайти кошти на ремонт палатних приміщень. Люди повинні лікуватись у нормальних умовах», – вважає голова обласної ради.
Мізерним залишається й державне фінансування хворих на туберкульоз.

«На хворого першої категорії держава виділяє 500 гривень на місяць, а на важкохворих ця сума збільшується в десятки разів, що державі не по кишені», – розповів генеральний директор обласного протитуберкульозного об’єднання Василь Загорулько.

З приводу епідеміологічної ситуації гендиректор протитуберкульозного об’єднання не заперечує, що в області епідемія є і вона «досить серйозна». Причиною цьому – поширене поєднання СНІДу і туберкульозу та інших соціальних захворювань.

«Ще 20 років тому з’явились нові форми туберкульозу, і хворий, який перериває лікування, а потім знову приходить лікуватись, до препаратів першого ряду, які набагато дешевші, вже стає нечутливим. Тоді доводиться брати дорогі препарати і знову лікувати хворого з початку. Це проблема», – сказав лікар.

Довідково:
На Волині діє чотири лікарняні заклади з протитуберкульозним спрямуванням – обласний протитуберкульозний диспансер та лікарні у селах Хотишів Камінь-Каширського району, Повурськ Ковельського району та Луків Турійського району. Медичний заклад у Хотишеві використовується як лікарня для клінічних хворих і хоспіс. Повурська лікарня слугує хворим на хронічний активний туберкульоз. У Луківському диспансері лікують хронічних хворих та тих, хто хворіє повторно. Обласний тубдиспансер використовується як лікарня для тих, у кого тільки виявлений туберкульоз та для хворих, які мають надхронічний туберкульоз і тяжку супутню патологію. Усі медичні заклади належать до обласної комунальної власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus