USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни з поляками ставитимуть вистави на кордоні

4 Серпня 2010 17:04
Уперше на Європейських днях добросусідства на Волині відбудеться театральний фестиваль «Без кордонів».

Про це 4 серпня інформує прес-центр Європейських днів добросусідства «Кордон 835».

Цьогоріч Європейські дні відбуватимуться 21-22 серпня на українсько-польському кордоні, на міжнародному переході «Кречів-Крилів».

Як розповідають організатори, театральний фестиваль не є конкурсним, швидше це дійство покликане популяризувати міжнародний аматорський театральний рух у рамках проведення Європейських Днів Добросусідства.

Затійником театрального фестивалю є знаний на Волині Народний театр «ГаРмИдЕр» Луцького районного будинку культури.

Глядачів театрального фестивалю порадують своїми виступами Народний молодіжний театр «Від ліхтаря» з Рівного, який демонструватиме перформанс «ВідСутність», Театр-студія «SPLASH» із Києва, яка презентуватиме пластичну фантазію «Проби по-білому або Туди, де світло...».

Народний театр «ГаРмИдЕр» прибуде на фестиваль із прем'єрою трилогії «Містерія любові».

Під час фесту актори обіцяють, окрім захоплюючих вистав, різноманітні театральні ігри, майстер-класи, читання сучасної драматургії, виставки, блазнювання, фото сесії. А також інтригують іншими театралізованими несподіванками.

Таким чином, учасники Європейських Днів Добросусідства матимуть можливість не лише побачити сучасний молодіжний театр - відвертий, нестандартний у чомусь епатажний, а й безпосередньо відчути себе актором, взявши участь у акціях театрального майданчика.

Довідково:

21-22 серпня 2010 року на українсько-польському кордоні біля прикордонного знаку «835» на березі ріки Західний Буг, що поряд з населеними пунктами Кречів (Іваничівський район, Волинська область, Україна) та Крилів (Люблінське воєводство, Польща) відбудеться феєричне дійство – Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835».

У програмі цьогорічних Днів Добросусідства:

- «Форум транскордонної співпраці» (зустрічі та дебати чиновників, дипломатів, політиків, громадських діячів та підприємців);
- Екуменічна молитва за участю ієрархів та духовенства з Польщі та України;
- Єврореспубліка (євроквест «Лабіринтами Європи», євровікторини);
- «Театральний фестиваль «Без кордонів» (вистави на відкритому просторі, а також - читання, майстер-класи, театральні ігри тощо);
- «Народне мистецтво» (ярмарок народних ремесел, творчі майстерні, виступи народних колективів);
- «Від минулого до сучасного» (презентації клубів історичної реконструкції, лицарський турнір, козацький табір);
- розважальні заходи для дітей (жонглювання хусточками, надування великих мильних бульбашок, виготовлення картинок з різних круп, …);
- спортивний фестиваль (командні змагання з футболу, волейболу, перетягування канату, …);
- «Нічний кінозал» (демонстрація в наметовому містечку художніх та документальних фільмів з різних країн ЄС).

Кульмінацією Днів Добросусідства стане музичне дійство «Кордон 835». Хедлайнерами концерту буде український гурт Mad Heads XL, який дасть спільний концерт з польським гуртом Sidney Polak
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus