USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ягідники та грибники масово платять податки

21 Липня 2010 14:37
Місцеві скарбниці Волині отримали нинішнього сезону вдвічі більше податків і зборів від заготівлі лісової продукції, ніж торік.

Про це інформує управління оподаткування фізичних осіб обласної ДПА.

Зважаючи на позитивну динаміку, волинські податківці сподіваються, що днями буде досягнуто півторамільйонної позначки сплати податку з доходів фізичних осіб.
Окрім того, станом на 20 липня цього року бюджети отримали майже 600 тисяч гривень з податку на промисел.

Ця сума разюче контрастує із минулорічним показником: торік на 20 липня було сплачено лише 43,5 тисячі гривень податку на промисел. Ще понад півмільйона забезпечено сплатою збору за спецвикористання лісових ресурсів.

Щодо єдиного податку та збору за розміщення об’єктів торгівлі, то тут волинські податківці теж фіксують позитивну динаміку.

«Таким чином, на 20 липня заготівельниками лісової продукції у населення на Волині сплачено 2,7 мільйона гривень податків і зборів, - розповідає начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області Людмила Арендарчук.

Податківець зазначила, що торік на вказану звітну дату до бюджетів надійшло 1 мільйон 135 тисяч гривень від заготівлі грибів та ягід.

«Звичайно, такий контраст у надходженнях в сезон грибів та ягід – це результат великої підготовчої роботи підрозділів оподаткування фізичних осіб ДПА області та гармонійної співпраці всіх контролюючих органів. Ми щодня аналізуємо стан надходжень та обмінюємося інформацією з митницею щодо експортних операцій. При потребі, коригуємо свої дії відповідно до ситуації», - каже Арендарчук.

«Якщо усі заготівельники та громадяни, які реалізовуватимуть дари лісу, відповідально поставляться до обов’язку сплачувати визначені законодавством платежі, то цілком реально щороку поповнювати місцеві скарбниці на Волині на кілька мільйонів гривень», – вважають в ДПА області.

Однак уточнюють: такий фінансовий результат можливий за умови повної прозорості діяльності заготівельників, сумлінності платників податків та високих врожаїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus