USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як змінити місце голосування на виборах до ВР

1 Жовтня 2014 11:08
Виборці мають право тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси. Громадянська мережа "Опора" підготувала просвітницький відеоролик "Як змінити місце голосування на виборах 26 жовтня 2014 року".

Для того щоб змінити виборчу адресу, зверніться з письмовою заявою до відділу Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем де ви будете перебувати у день голосування.

При поданні заяви пред’явіть паспорт громадянина України або військовий квиток та надайте документи, які підтверджують потребу в зміні місця голосування (довідку з місця роботи, наказ про відрядження, тощо.)



Для кримчам процедура спрощена. Працівник Держреєстру лише перевірить кримську реєстрацію виборця.

Працівники відділу ведення Держреєстру допоможуть написати заяву. Заяву необхідно подати не пізніше 20 жовтня. Проте радимо звертатися з заявою завчасно.

Заява розглядається невідкладно, і виборець отримує посвідчення про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми

Він включається до списку виборців на тій виборчій дільниці, на яку йому змінено місце голосування. Якщо така виборча дільниця знаходиться за межами одномандатного виборчого округу, де він зареєстрований, виборець має право на отримання виборчого бюлетеня лише в багатомандатному окрузі. Тобто голосувати лише за партію, і не зможе віддати свій голос за депутата-мажоритатника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus