USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за самоуправство звільнили завідувачку дитсадка

2 Вересня 2010 15:37
На загальних зборах трудового колективу дитсадка «Сонечко», що у Старій Вижівці, всі його члени одноголосно дали згоду на звільнення завідувачки закладу Євгенії Стельмашук.
Сталося це в результаті тривалого конфлікту, пише сьогоднішня «Волинь-нова».
Зокрема не було порозуміння у завідувачки зі сторожем дитсадка Тамарою Ткаченко.
«Я працюю в ДНЗ з 1998 року, – написала вона у скарзі. – У 2010 році у колективному договорі було записано рішення про преміювання працівників до особистих ювілейних дат. Завідуюча написала наказ про преміювання двох моїх колег, а мене преміювати категорично відмовляється з тільки їй відомої причини».
Тамара Ткаченко скаржилася голові Старовижівської селищної ради Миколі Залевському, прокуророві району Юрію Хомичу, в райвідділ освіти. Усі визнавали: вчинок Євгенії Стельмашук – самоуправство, упередженість і порушення трудового законодавства.
«Після звернення до мене як депутата обласної ради, – пише у статті Валентина Блінова, – завідувачка дитсадка «Сонечко» Євгенія Стельмашук взялася перекладати вину на профспілковий комітет: от, мовляв, якщо його члени вирішать преміювати сторожа, то за її наказом справа не затримається».
Проте голова профкому Тетяна Голуб пояснила, що цього року згідно з колективним договором до особистих ювілейних дат завідувачка преміювала вже чотирьох працівників дитсадка, але жодного разу профком не приймав рішення.
«Тамара Петрівна не проявляє ніякої ініціативи, – так пояснювала керівник дитсадка небажання преміювати сторожа. – От у себе біля хати виростила гарні квіти, а на території дитсадка таких немає. Відмовляється прибирати територію господарського двору». Проте це аж ніяк не входить у посадові обов'язки сторожа.
Не знайшов спільної мови із завідувачкою і завгосп Микола Курилюк.
«Я вже не в силах терпіти таке знущання наді мною як людиною, – написав він у листі Валентині Бліновій. – У присутності колективу завідуюча Є. Й. Стельмашук оголосила мені попередження. Своє рішення мотивувала тим, що нібито я систематично порушую внутрішній розпорядок, хоча змушувала мене закінчити ремонт її кабінету. Практично виконати це доручення я не міг, бо на це немає коштів».
До речі, саме Микола Курилюк є автором проекту енергозберігаючої технології, брав участь у всеукраїнському конкурсі антикризової гуманітарної програми і виграв більше 50 тисяч гривень для реконструкції системи опалення дитсадка.
Крім того, Євгенія Стельмашук без згоди профкому і виконкому селищної ради поклала на себе обов'язки тимчасово відсутніх вихователів усупереч вимогам урядової постанови. А цього літа на період відпустки двох вихователів керівник прийняла на роботу на 1,25 ставки вчителя географії і біології, жительку сусіднього села, яка ніякого відношення до дошкільної освіти не має.
На сесії селищної ради заслухали звіт Євгенії Стельмашук. Завідувачка, не відчуваючи своєї провини перед колективом, просила дати можливість попрацювати ще один рік. Усе ж члени профкому проголосували за її звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus