USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зарплата медиків наблизилася до двох тисяч

9 Серпня 2010 15:43
У міністерстві охорони здоров'я відбулось засідання колегії щодо результатів діяльності медичної галузі за І півріччя - Волинь представили начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк та головний лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Янко.
Про це інформує прес-служба облдержадміністрації .
Про підсумки діяльності у сфері охорони здоров'я за перше півріччя, завдання та перспективи подальшого розвитку доповів перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.
Уряд працює над поліпшенням життя та здоров'я населення України, а міністерство охорони здоров'я протягом останніх півроку працювало над реалізацією основних положень програми Президента Віктора Януковича «Україна для людей» та програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» в сфері охорони здоров'я, які направленні на покращення якості та доступності медичної допомоги населенню України.

«Минулий рік був першим, який показує покращення показників в демографічній сфері. За січень-травень 2010 року показник від'ємного приросту становить -5,2%. Раніше був -11%.
На сьогодні є перші позитивні зрушення в прирості населення. Це - Закарпатська та Рівненська області, а також місто Київ. Наближається ситуація до позитивного природного приросту і у Волинській, Чернівецькій та Львівській областях», - зазначив Василь Лазоришинець.
За перше півріччя цього року урядом фінансування медичної галузі збільшено на 9,4 мільярда гривень.
Із держбюджету профінансовано на 99% від плану на 6 місяців. На реалізацію понад 20 програм та проектів охорони здоров'я виділено понад 1,5 мільярда гривень.
Іще 188 мільйонів було спрямовано на закупівлю медикаментів та сучасної техніки. На боротьбу з онкозахворюваннями виділено 3,7 мільярда гривень отримала і власних надходжень на понад один мільярд гривень.

Середня заробітна плата працівників галузі охорони здоров'я в червні становила 1 882 гривні.

Торік у вищих навчальних закладах України навчалось 4 159 спеціалістів за держзамовленням, а щороку потрібно 6 800. Щоб вирішити цю проблему, в Міністерстві охорони здоров'я хочуть збільшити держзамовлення для лікарів.

На засіданні колегії також порушувались питання стану заборгованості із виплати заробітної плати у закладах охорони здоров'я.

Про нагальне впровадження реформ в медичну галузь доповіла голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва.
За її словами, після реформування медичної сфери, в Україні очікується зменшення смертності та планується забезпечення населення України якісним і належним рівнем медичного обслуговування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохма Показати IP 10 Серпня 2010 08:22
Якби медперсоналу підвищили то було б правильно, а так підвищують чиновникам і лікарям, більшість з яких дохід за тиждень має як середня зарплата за місяць. Особливо хірургі, роддоми, стоматологи, дитяча лікарня...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus