USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Знайшли могилу повстанця із двома гвинтівками. Фото

21 Травня 2010 14:43
У похованні воїна УПА виявлено матеріали епохи неоліту, бронзи та XVII століття.

Про це інформує прес-служба ДП «Волинські старожитності».

Працівники «Волинських старожитностей» отримали інформацію від жителя села Несвіч Луцького району про те, що на його земельній ділянці виявлене поховання. Ділянка знаходиться в північній частині села за 1,2 кілометра на північ від сільської церкви.

На місці виявлення закладено шурф, розмірами 1,2×0,7 метра, орієнтований по лінії північ-південь. Кістяк людини лежав у випростаній позі, головою на схід. Руки складені на грудях. Поряд із кістяком траплялися зотлілі шматки дерева. Біля голови знайдено залізну оббивку прикладу гвинтівки.

Біля голови покійника були закопані дві гвинтівки системи Манліхер і Мосіна. Вони покриті корозією, дерев’яні деталі зброї не збереглися. З упевненістю можна сказати, що поховання належить до середини ХХ століття.

Ймовірно, це вояк Української повстанської армії. Проте ні ґудзиків, ні якихось відзнак у похованні виявлені не були.

Але у самому шурфі трапилися також знахідки фрагментів кераміки культури лінійно-стрічкової кераміки, культури багатоваликової кераміки, тшинецько-комарівської культури і XVII ст. Відтак випадково виявлене багатошарове поселення доби неоліту, бронзи та пізнього середньовіччя найближчим часом буде внесено до Реєстру пам’яток археології області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus