USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для волинян безплатно виготовляють європейські протези

13 Вересня 2014 17:46
У Ковелі працює протезно-ортопедичний цех, де протези для громадян виготовляють і ставлять безкоштовно. А обладнання та технології – європейського зразка.

Працівники цеху готові прийняти всіх. До слова, протези ставлять не тільки волиняни, а й мешканці Закарпатської, Рівненської та інших областей України, - інформує Слово Волині.

Зі слів техніка цеху Валерія Тхоржевського, Ковельський протезно-ортопедичний цех відкрився у 1996 році.

«Спочатку протези виготовляли за власні кошти пацієнтів. Потім ми перейшли на державне фінансування. Відтак ми почали безкоштовно протезувати будь-якого українця починаючи від дітей, закінчуючи пенсіонерами», - проінформував лікар.

Тхоржевський повідомив, що задля виготовлення протезу людині потрібно лише взяти направлення у травматолога.

Зокрема, все обладнання та сировина для протезів поступає до цеху з Німеччини.

«У нас функціонує 19 станків. На виготовлення протеза ноги ми витрачаємо до 60 годин, а руки – 40 годин. Коли іде наплив людей, то працюємо швидше», - розповів Валерій Тхоржевський.

Технік мовив, що протези підбирають так, щоб підходили до всіх типів шкіри кожної людини.

«Поки ми робимо протез, людина лежить у лікарні. Практично не буває випадків, коли у громадян від протезу починається алергія», - підкреслив Тхоржевський.

Він додав, що у Ковельському протезно-ортопедичному цеху працює чотири техніки. А в місяць у середньому робітники виготовляють до 30 протезів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Старий Батько Показати IP 13 Вересня 2014 20:36
Можу допомогти придбати каску кевларову безплатно
о Показати IP 13 Вересня 2014 21:19
Спасибо Европi!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus