USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Матері з Волині впізнали своїх синів на «параді ганьби» у Донецьку

27 Серпня 2014 08:46
Матері полонених 51-ої окремої механізованої бригади, що в мирний час дислокується у Володимирі-Волинському, упізнали двох своїх синів серед учасників «параду ганьби», який терористи влаштували на День Незалежності. Однак офіційно ця інформація не підтверджена, тож волонтери і родичі полонених бійців намагаються рятувати хлопців власними силами. Про це інформує ZIK.

В обласному військовому комісаріаті Волині розповідають: поки жодних офіційних підтверджень про їхніх бійців на «параді ганьби» немає. Наразі, за дорученням міністра оборони Валерія Гелетея, лише вивчають відео, щоб підтвердити реальну наявність там українських силовиків.

«Така перевірка може тривати досить довго. Потрібно опитати усіх, співставити факти, хто і де був. І лише тоді виносять якийсь вердикт», – прокоментував заступник військового комісара Волині Володимир Бондарук.

Матері ж військових, які впізнали своїх дітей серед учасників «параду зла» у Донецьку, занепокоєні: адже тепер навіть не знають, до кого звертатися.

«Я вже була і в військового комісара, і в начальника дивізії, і в голови районної адміністрації. Ми зв‘язувалися і з народними депутатами – зі всіма. Результату поки що - ніякого. Нам сказали, що будуть старатися обміняти його на когось. Бо якщо викуп – то ціна велика. У нас таких грошей нема і не буде», – телефоном розповіла мати полоненного Вікторія Букія.

Волонтери ж пропонують створити спеціальну базу військових, де було б вказано додаткову інформацію та контактні номери, щоб зв‘язатися з сім‘ями чи командирами бійців.

«Про полонених у військовій частині є дуже мало інформації. Та й про бійців взагалі. Немає, де взяти якісь додаткові контакти з сім’єю чи з його безпосереднім командиром. Пора створювати такі бази даних, де б це все вказувалось», – вважає волонтер вважає Костянтин Зінкевич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олесь Показати IP 27 Серпня 2014 09:53
Може пора псковських вояк вести вулицями Києва? Але ми ж не звіри. Бондюки світові продемонстрували, що їм начхати на міжнародні конвенції. А хлопці наші - ГЕРОЇ.
Вася до олесь Показати IP 27 Серпня 2014 10:15
коментар було видалено
СаньОК Показати IP 27 Серпня 2014 12:29
Цікава петрушка - як з"ясувати, де хто був - є і час і натхнення, а як допомогти підкріпленням, коли це необхідно, то - "тримайтеся"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus