USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни приїздять з АТО. Чи їхати назад?

8 Вересня 2014 13:43
Чимало волинян, які вибралися з-під обстрілів на сході й повернулися додому, кажуть, ні фізичних, ні моральних сил повертатися у них немає. Командування, з їх слів, кидало їх напризволяще, - інформує Volyntimes.

25-річний Сергій перебував у зоні АТО з квітня. У складі мінометної батареї прикривав наших військових поблизу Луганська. Село, в якому вони розташовувалися, зараз знищене. Вибиратися довелося з самого пекла.

Приїхавши у Володимир-Волинський, хлопці здали зброю й отримали вказівку у понеділок, 8 вересня, об 11-й годині з’явитися у формі. Мають також заповнити анкети, вказавши, чи хочуть продовжувати службу. Юнаки припускають: у випадку відмови їх ув’язнять за дезертирство. А сил повернутися у самісіньке пекло, кажуть, вже немає.

«Командири завжди втікали першими, а хлопці лишалися на прикритті. Я 5 місяців воював, у мене психіка зірвана. І фізично я виснажений. Я всього боюся, від усього шарахаюся», - каже Сергій. «Щойно якесь начальство приїде — після його від’їзду одразу обстрілюють. Нас просто зрадили і кинули як гарматне м'ясо. Не знаю, чия це війна. Бо воюють звичайні хлопці. Коли у нас із «градів» стріляють, нам кажуть: «Спостерігайте, тримайте оборону»,— додав журналістові «Volyn Times» Сергій.

Під час останніх боїв були чи не найбільші втрати за період проведення АТО в Україні. Якщо раніше доводилося мати справу із сепаратистами, то тепер – із російськими спецпризначенцями. Зі слів Сергія, їхня мінометна батарея втратила все бойове спорядження. Хто як міг, так і рятувався. В одному з боїв проти 12 бійців із автоматами ішло 6 танків. Що автомат зробить проти танка? А потім у штабі заявляють: треба було тримати оборону.

Офіційним повідомленням із зони АТО Сергій не вірить. Почувши по радіо, що українські війська зайшли у Луганськ і там нібито відбувалися бої, здивувався: «Я сиджу за 5 км від Луганська і не бачу, щоб звідти хоч якийсь дим ішов».

8 вересня хлопці поїдуть у Володимир-Волинський разом із родинами. Вони добре розуміють, що за свої вчинки доведеться відповідати. Але зараз, як ніколи, потребують медичної і психологічної допомоги. Юристи поки що не радять бійцям заповнювати отримані анкети, кажуть, щоб вони трималися гурту і відстоювали свої права. А також закликають людей допомогти захистити хлопців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Света Показати IP 8 Вересня 2014 14:04
Чистое издевательство над людьми? Получаеться, что некоторые должны больше ,чем другие. Я об долге Батькивщине.
Оруел до Света Показати IP 8 Вересня 2014 14:44
Все люди равны, но некоторые равнее
Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 14:09
Якщо бракнуло першого разу, то звісно іхати.
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 14:28
незабаром росіяни і самі втечуть ...лише за місяць втратити майже 3 тисячі вояк...ще не один гумконвой буде потрібен щоб всіх російських мертвих вояк до росії вивезти
Света до віктор Показати IP 8 Вересня 2014 14:57
Счастливый вы человек, если этому верите.
не наступайте Показати IP 8 Вересня 2014 14:38
коментар було видалено
Тарас Чурило Показати IP 8 Вересня 2014 14:55
Порошенко обіцяв припинити війну за три тижні, в тисячі сімей вже прийшло непоправне горе, війна приносить мільярдні збитки щодня, і це тільки початок. Люди кого ми обрали
Света до Тарас Чурило Показати IP 8 Вересня 2014 14:59
Не забывайте, все это начали хлопцы с "Батькивщины" и "Свободы", а Порошенко не знает как закончить.
Укроп Показати IP 8 Вересня 2014 15:01
в перших шеренгах мають бути мордаті чинуші та різні борзописці. не думайте що революція закінчилася - все тільки розпочинається!!!
Тарас Чурило Показати IP 8 Вересня 2014 15:02
А треба було про це думати, коли він в Президенти балотувався
лучанка Показати IP 8 Вересня 2014 15:44
чурило ти дурило - а ти знаєш як закінчити !!!! аналізуючи твої вислови то ти сепаратист і шуруй в росію до Путіна і лиже йому д...у. а нашого залиш українцям і ми розберемся з тобі потібними....
Тарас Чурило до лучанка Показати IP 8 Вересня 2014 16:25
Так ідьте і розбирайтесь, чому дома сидите? А невинні хлопці тут зовсім ні до чого
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 8 Вересня 2014 17:12
Провокатор! Підбурювати народ на "розборки " з Президентом - це по-моєму стаття!
Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 15:55
Не їхати,людина не робот. Хай цих мордатих чортових депутатів, всіх працівників держадміністрацій,міських рад, туди в АТО.А ці хлопці вже тали псіхами, матері не пускавймо в пекло д , в горнило війни наших діток на м"ясо.Це війна олігархів хай ідуть, і хай їх вбивають.Життя одне,його не поверне нам ніхто.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 17:16
Це війна не олігархів, а проти олігархів... І якщо кожна скаже "не пускаймо" - то через півроку буде наймитувати в московських панів...Їм якраз дешева робоча сила треба...
Дід Панас до Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 22:27
ви вже зібрали свою торбу?
))) до Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 22:44
это не война. это бойня. мне кажется, уже было достаточно информации о том, что там происходит, самым тупым и то уже хватило бы с головой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus