USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Юлія Парій: Чому досі лихоманить Волинську митницю?
В останні дні Волинь практично "поставила на вуха" митниця. Точніше, суперечки навколо неї. Поява керівника не з Волині для когось стала дуже гарною новиною, а когось обурила не на жарт.

Висловлюю свою думку, оскільки маю чимало знайомих, які з митницею тісно пов’язані, бо їздять в інші держави частенько. Отож, митниця вже понад три роки офіційного керівника як такого і не мала. Проте і проблем серйозних ніби й не було: люди туди-сюди по кордону не бігали, зброю чи наркотики фурами не перевозили, і т. д.

А тут у нас почали рити бурштин. І то не так, що пішов собі лопаткою вночі нишком покопирсав. Ні, ситуація наразі є просто парадоксальною: всі знають, що бурштин крадуть, фото і відео є всюди, наслідки цього грабежу жахають, але в державних колах все виглядає так: «Бурштин? Ні, не бачили?...»

А бурштин, зараза, дорогий. Особливо з мушками та жучками всякими. Недарма ж бурштинові картини прикрашають стіни багатьох відомих можновладців, бо ж це зараз круто. І можна було б взяти, легалізувати, та й по всьому. А головне - дати людям робочі місця, подбати про природу, експортувати бурштин в далекі краї і давати державі непоганий прибуток, ше й собі мати.

Але ні, так неінтересно! Простіше його тирити і перевозити тихцем. Бо ж мусить бути накал, адреналін... А перевозити треба куди? Правильно, в ті ж далекі краї. А як то робити, шоб безболісно і без наслідків? Правильно, через кордон. А щоб на кордоні дрином не дали, шо треба? Правильно, мати блати на митниці. А ще краще, взяти її під своє, так би мовити, крило...

Але то так, ліричний відступ... Легкі роздуми з приводу того, навіщо нам так раптово потрібен став хтось звідти, де бурштину, власне, нема... ))))) Пан Шавлак заявляє, шо у нас на митниці все пльохо, все очєнь плохо. Корупція, бардак і навіть чаю з печенюшками не дають. Що ж, з висоти людини, яка до Волині має таке ж відношення, як осел до орігамі, мабуть складається таке враження. А я скажу, як проста людина, що десь місяці три тому одні бувалі дядечки жалілися, що «надто вже порядошні всі стали, перевезти нічо не можна...». Про те зізнавались, що на деяких постах і черг великих нема, тому «можна спокійно їздити».

Як бачимо, бардак ше той!... ))) І хай навіть є хтось на тій митниці, хто проштрафився і кого треба покарати. Нехай. Але ж є чимало дійсно хороший та досвідчених працівників, яким не лише не забезпечують адекватного кар’єрного росту, а й взагалі женуть в шию, бо ж треба прилаштувати «своїх».

Чому ж не можна призначити керувати Волинською митницею волинянина? Людину, яка знає область, знає її жителів, специфіку саме цього регіону? Тим паче, що самі працівники проти «чужого» керівника. Чи сприятиме сутичка між керівництвом і підлеглими злагодженій та продуктивній роботі? Ні, не думаю. Та й не буде дядечко з іншої області дбати про волинські дороги чи інші потреби Волині. У нього будуть свої інтереси, які геть не стосуватимуться якихось благодійних внесків у розвиток чужого йому краю.

Гадаю, що для забезпечення нормальної роботи митниці (бо оці страйки та палатки аж ніяк не йдуть на користь роботі прикордонників) можна і потрібно досягати якоїсь згоди. І якщо люди вимагають обрання керівника прозоро та максимально чесно, то це вже добре, тому варто прислухатись. Якщо обрання керівника здійснюватиметься за правилами і без втручання «кришуючих» сил, то й працівники погодяться працювати під керівництвом цієї людини. І ця співпраця приноситиме значно більше користі, ніж коли керівнику в спину плюватимуть і ставитимуть палки в колеса. Бо ж ми, волиняки, поки свого не доб’ємося, все одно не відступимо... )))))
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Нещодавно в житті Волині сталася подія, справжнє значення якої ще не повністю усвідомили місцеві жителі і влада.
Луцький міський голова Микола Романюк не перестає дивувати. Другий термін поспіль він стає градоначальником, однак його передвиборча програма далі обіцянок…
На це вже давно не риторичне запитання самі волиняни мають однозначну думку: сьогодні це «рай» у конкретному грошовому вимірі для…
Коментарів: 4
Журналіст Показати IP 12 Квітня 2016 13:43
Юлія Парій! Напишіть про того хто вам проплачує ці статті! Я маю на увазі Юрія Терещука та Романа Микитюка!
Юлія Парій Показати IP 13 Квітня 2016 11:58
Ні одного ні другого не знаю. А якщо вам подобається на митниці заїзджий гастролер, ну тоді продовжуйте мовчати
протестують прикордо Показати IP 13 Квітня 2016 17:18
І одним таким джерелом хабарів є бурштин. Ось основне чому так не подобається новий начальник, а хочуть свого місцевого.
111 Показати IP 13 Квітня 2016 21:01
Головного інспектора митного поста «Луцьк» спіймали на хабарі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus