USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Юлія Парій: Шавлак хоче «осідлати» Волинську митницю
На це вже давно не риторичне запитання - волиняни мають однозначну думку: сьогодні це «рай» у конкретному грошовому вимірі для особливо наближених. Звичайно, що зовсім невипадково до переліку таких обраних нині додалася вельми неоднозначна та суперечлива постать – новий в.о. начальника Волинської митниці Олександр Шавлак.

З якою метою відбулося це кадрове призначення? На це запитання низкою подібних версій вибухнули не лише регіональні Інтернет-видання. Національні інтернет-медіа у цій ситуції задають тон. І саме з цього випливає, що Шавлак – постать «корупційного» світу далеко не провінційного масштабу.

Волинь для таких гравців цікава вже тому, що тут видобувають бурштин.

Спираючись на інформацію, що активно поширюється Інтернет-простором та у вигляді коментарів і чуток владними кабінетами, спробуємо дати відповідь на наше ще одне запитання.

Чи може ефективно протистояти контрабанді бурштину з Волині до ЄВРОПИ ЛЮДИНА, КОТРА лише МІСЯЦЬ ТОМУ СТАЛА ПРИЧИНОЮ КОНТРБАНДНОГО СКАНДАЛУ на Чернігівщині.

Прийшовши до влади Шавлак відразу розпочав диктувати свої правила і навіть не намагався порозумітися з колективом.

Це викликало хвилю обурення як серед рядових митників, так і серед громадськості, адже «зверху» мабуть забули, якими нормами та принципами треба керуватися призначаючи людей на відповідальні посади в країні.

Жителі Любомльського району подейкують, що такого митника в нас ще не було – він просто і нахабно намагається «осідлати» Волинську митницю.

Незважаючи на позицію колективу Волинської митниці, нинішній в.о. начальника Олександр Шавлак провів на посади своїх заступників - двох призначенців з Чернігівської області.

Відносно двох нових заступників чиновника інформація практично відсутня, проте в мережі інтернет жвавий інтерес викликає відео, на якому особа, схоже на Тетяну Кравець, знаходиться в стані, який не тільки не імпонує, а просто суперечить званню державного службовця в Україні.

Крім того, згідно з висновками службової перевірки, вона підлягає звільненню із-за відвертої службової недбалості через що держава втратила майже 2,5 мільйона гривень.

Також нам стало відомо, що на Чернігівщині на хабарі заскочили одного з керівників митного поста "Новгород-Сіверський". Він вимагав від приватних підприємців 500 доларів. За це мав пропустити вантаж з одягом до Росії поза митним контролем. Здирника затримали під час отримання грошей. Слідчі з'ясовують, як давно підозрюваний пов'яз у корупції.

З достовірних джерел відомо, що Олександр Шавлак є креатурою самого голови ДФС Романа Насірова, тому і впевнений у своїй безкарності. Та інколи політика може зіграти злий жарт і з керівниками такого рівня як і Насіров. Я маю на увазі звернення ініціативної групи «Патріоти України» до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією звільнити голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, адже, на їхню думку, сьогодні Насіров свідомо перешкоджає реформам.

Беручи до уваги те, що Насіров є ставлеником колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, посади він може позбутися вже найближчим часом. Відповідно і вся вертикаль на місцях теж підлягатиме зміні.

Тож, ми бажаємо волинським патріотам, які борються з несправедливістю на Волинській митниці, терпіння, адже переможний кінець вже зовсім близько.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Нещодавно в житті Волині сталася подія, справжнє значення якої ще не повністю усвідомили місцеві жителі і влада.
Луцький міський голова Микола Романюк не перестає дивувати. Другий термін поспіль він стає градоначальником, однак його передвиборча програма далі обіцянок…
В останні дні Волинь практично поставила на вуха митниця
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus