USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Олександр Сасовський: «Ждуни» при владі – режим очікування для країни
Створена художницею з Нідерландів Маргрит ван Бреворт скульптура безногої істоти сірого кольору з головою північного морського слона, тілом гігантської личинки і руками літньої людини, яка сидить на стільці в кімнаті очікування, отримала назву homunculus loxodontus.

Вона стала відомим інтернет - мемом під ім'ям «Ждун». Спритні виробники іграшок для дітей вже налагодили виробництво ждунів-симпатяг в промислових масштабах.

Homunculus loxodontus - найчисленніший прошарок управлінців в Україні, таких собі «ждунів», позбавлених чарівності, робота яких переведена в режим суцільного очікування.

Уряд замість ефективної роботи по реформуванню країни роками очікуює чергових траншів МВФ, нашестя потенційних інвесторів, які в силу загальновідомих причин обходять «Ждунландію» обхідними інвестиційними шляхами.

Кожен новий склад Верховної Ради після закінчення виборів замість ефективної законотворчої роботи відразу переходить в режим очікування наступних виборів.

«Нафтогаз України» постійно очікує відмашки від МВФ на чергове підвищення ціни на газ для населення, очікує заборони будівництва газопроводу «Північний потік - 2», який в разі його реалізації, за словами експертів, може відправити економіку країни в небуття.

Мін'юст України запевняє населення щодня в тому, що всі позови, спрямовані в міжнародні суди проти РФ Україна безумовно виграє, треба тільки почекати одну - дві п'ятирічки.

Сам гарант, який з тріском програв вибори, всю каденцію закликав усіх «жити по-новому», чекати на світле майбутнє, хоча сам будував це майбутнє для себе небаченими темпами.

Замість розбудови країни він всі роки правління знаходився в режимі постійного очікування пролонгацій Заходом санкцій проти Росії, панічно очікував виборів. Його режим очікування так і не зумів пред'явити щось позитивне для мільйонів людей за роки своєї каденції.

Великими очікуваннями просякнуте буквально все в економіці, яка під управлінням чиновників-клептоманів функціонує швидше по інерції. Аграрії роками марно очікують дієвої державної підтримки галузі, проте отримують лише пустопорожні обіцянки. І поки вони чекають, ООН інформує світову спільноту про те, що «аграрну супердержаву» Україну слід віднести до тих країн, яким потенційно загрожує голод.

Шахтарі взагалі за всі роки незалежності так і не вийшли з режиму очікування. Вони десятиліттями чекають від держави протекціоністської політики, підтримки для технічної модернізації галузі, своєчасних виплат зарплат та субвенцій. А в цей час вугілля в країну на теплові електростанції завозиться кораблями через Атлантику з далекої американської Пенсільванії.

І вся влада в цілому чекає вступу країни в ЄС і НАТО, але з особливим нетерпінням вона чекає того часу, коли впаде Росія. Колишні та теперішні «ждучи» від влади замість наведення порядку в своїй хаті маніакально очікують, що наш північний сусід припинить існування буквально з дня на день, мовляв, треба тільки трохи почекати.

Мільйони громадян України чверть століття марно очікують від влади дієвих перетворень у власній країні, які проводилися б не в інтересах олігархів і не за рахунок народу, очікують реальних результатів боротьби з корупцією. Вони також очікують зниження цін на ліки та харчі, очікують того часу, коли буде забезпечена реальна безпека людям на вулицях міст і сіл, очікують закінчення війни на сході країни.

Натомість власники міністерських крісел буквально щотижня анонсують для народу нові великі очікування. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, один з найвідоміших наших «ждунів», в черговий раз втер носа всім ждунам від влади. Взагалі, в його заявах помічена дивна особливість: чим менше в Україні залишається інфраструктури, тим величніше масштаб очікування зарубіжних інвестицій, рекламований міністром.

Сам пан Омелян з першого дня на своїй посаді постійно знаходиться в режимі очікування: то він очікує компенсацій від Росії за кримський міст, то початку роботи віртуального східного «шовкового шляху», то приєднання Кубані до України або появи в Україні десятків дешевих авіаційних лоукостерів для перевезення авіапасажирів.

Нещодавно пан Омелян оголосив чергову витівку «ждунів» - реалізацію в Україні проекту транспортної системи майбутнього Hypperloop. Цей проект відомого «космічного» бізнесмена Ілона Маска являє сталевий трубопровід великих розмірів в поперечнику, всередині якого переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці.

Створення такої глобальної мережі передбачає будівництво одинадцяти таких трубопроводів між найбільшими містами по всьому світі. І як заявили в Мінінфраструктури, яке очолює пан Омелян, п'ять з одинадцяти гілок системи неодмінно пройдуть по території України.

Цікаво, а що думає сам Ілон Маск про реалізацію його проекту в країні, де зношеність всієї транспортної інфраструктури досягла катастрофічного рівня і перевищила дев'яносто відсотків, де галузь машинобудування практично знищена?

До речі, Ілон Маск провів в липні минулого року в штаті Невада лише випробування дослідного зразка своєї капсули на невеликій трикілометровій ділянці траси. Обізнаним в техніці і науці людям відомо, що від розробки дослідних зразків подібних проектів до їх впровадження на практиці, проходить чимало часу.

Заяви наших «ждунів» - це мареня гоголівського поміщика Манілова з «Мертвих душ», який, як відомо, мріяв побудувати в своєму маєтку будинок з височенним бельведером, з якого можна було б розглядати навіть далеку Москву.

В Україні пройдисвіти - управлінці на кшталт Манілова давно зрозуміли, що втриматися у своєму кріслі і грабувати країну вони зможуть тільки при димовій завісі фантастичних обіцянок, свідомо нездійсненних.

Український філософ Григорій Сковорода відзначав, що «світло є тоді, коли воно є в очах людини». У мільйонів наших людей, котрі терпляче чекають кращого життя вже майже три десятиліття, вогнем очі вже не горять, вони тліють очікуванням. Зате в урядових «ждунів» очі виблискують диявольським вогнем зацькованих маніяків, які, за словами письменника Фазіля Іскандера «колективне виття приймають за єдність духу».

Наші «ждуни» перевели країну в режим очікування виключно з однієї причини - щоби продовжувати красти.

На відміну від влади мільйони наших співвітчизників давно розпрощалися зі статусом «ждунів» в своїй вітчизні, вони виявилися стійкими до вірусу вічного очікування. Багато з них давно зрозуміли, що тільки віра у власні сили і важка робота в далеких землях, а не в «Ждунландіі», дають їм шанс на виживання. Мільйони українців виїхали і продовжують виїжджати в близьке і далеке зарубіжжя.

Нарешті, ще два факти. Як же гідно виглядає досягнення українки, олімпійської чемпіонки Олени Савченко, яка завоювала золото в корейському Пхенчхані для своєї нової країни - Німеччини! Вона вирішила не чекати, коли злодійкуваті чиновники від спорту створять молодому даруванню комфортні умови для розвитку спортивного таланту в її рідному Обухові.

Так само вчинив і єдиний нинішній український олімпійський чемпіон на минулій зимовій олімпіаді, лижний акробат з Миколаєва Олександр Абраменко. Не став він чекати, поки в рідній батьківщині, влада якої зайнята грабунком власного народу, відремонтують трамплін для занять лижною акробатикою - поїхав тренуватися за кордон. І переміг.

Якщо режим очікування, нав'язаний нашій країні безвідповідальними політиканами не трансформується в режим повного перезавантаження збанкрутілої політики влади, то летаргічний сон «ждунів» закінчиться крахом державності.



Наші homunculus loxodontus від краху не постраждають. Віртуального «ждуна» голландська художниця «позбавила» нижніх кінцівок, наші ж «реальні ждуни» вчасно зуміють винести свої власні ноги з розграбованої ними країни.

Олександр Сасовський
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
…В інавгураційній промові нового президента України люди почули слова про те, що «українці не повинні більше плакати». Як на мене,…
За офіційною статистикою за роки незалежності на дорогах України загинуло більше ста тисяч чоловік, близько трьохсот тисяч покалічено. Криваві жнива…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus