USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86
Тарас Чурило : Чому Гунчик не виконує своїх обіцянок?
Нещодавно виповнився рівно рік з моменту, коли Президент України Петро Порошенко призначив на посаду голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Уже традиційно, як буває в таких випадках, активісти «Слова і Діла» планували проведення прес-конференції за участю губернатора регіону, де мали представити основні показники його відповідальності та безвідповідальності і проаналізувати діяльність загалом. Попередньо, відповідний захід був погоджений з прес-секретарем керівника ОДА Світланою Головачук. Однак далі – найцікавіше.

Спочатку прес-секретар Гунчика відмовила в участі губернатора, якщо захід буде проходити в прес-центрі «Волинь медіа», а серед спікерів будет один із відомих експертів Волині Михайло Шелеп. А потім, як стало відомо із соціальних мереж, прес-служба ОДА в терміновому порядку розіслала прес-анонс проведення прес-конференції щодо підсумків року роботи Гунчика, не на ту дату.

Більше того, як з'ясувалось згодом, під час прес-конференції були використані матеріали «Слова і Діла», де Гунчика показали одним із лідерів за якістю виконання власних обіцянок. Запросити до участі в заході самих представників «Слова і Діла», як ви здогадались, прес-служба ОДА не захотіла.

Як виявилось згодом, така дивна практика спілкування волинського губернатора з пресою та громадськістю спіткала не лише наших активістів, але й місцевих журналістів. Як повідомив у коментарі волинському виданню ВолиньРost місцевий журналіст Андрій Лучик, спілкуватися з Гунчиком журналістам було важко ще за часів його роботи на автозаводі.

«З Гунчиком пресі спілкуватися важко. Можу із впевненістю сказати про це ще з часів його керівництва автозаводом. Усі запитання, які адресують до нього журналісти, він намагається перекласти на прес-службу (колись – автозаводу, нині – ОДА). Більше того, погіршилася ситуація із доступом до публічної інформації. За часів Бориса Клімчука цей механізм працював, як годинник. Нині маю досвід неправомірної, на мою думку, відмови у доступі до публічної інформації, що планую доводити в суді», – відзначив Лучик.

Схожої думки й інші журналісти з Волині.

Зі свого боку, активісти «Слова і Діла» не беруться оцінювати рівень відкритості пана Гунчика, однак ситуація, що склалася однозначно не додає авторитетності службам, що працюють в очолюваній ним ОДА.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Громада м. Луцьк прикро здивована управлінськими рішеннями наших чиновників і призначенням на одну з провідних посад у фінансовій сфері Державного…
Європа втомилася чекати, допоки Генеральна прокуратура України нарешті надасть конкретні докази провини діячів режиму Януковича. Більшість з яких знаходяться під…
Самооборона Волині» - хто нею займається, хто там духовний лідер? Кому вона підпорядковується? Чому ми маємо її фінансувати? Хто курує…
Коментарів: 1
відвідувач сайту Показати IP 8 Січня 2016 19:04
"...однак ситуація, що склалася однозначно не додає авторитетності службам, що працюють в очолюваній ним ОДА". Там немає ніякої служби. В журналістів є порівняння - як було і як є. Немає нічого, усе знищено. Прийшла некомпетентна, неграмотна, брехлива, фальшива сіра куріпка, яка ховається від людей, гібрид мотоцикла з носорогом, і все знищила дотла. Звичайно, при активному сприянні голови ОДА. Драма в тому, що ця куріпка влаштовує так званого губернатора на 100%. Вони однакові, як два кирзові чоботи. По-перше - це елементарна неповага до працівників ЗМІ зі сторони Гунчика. Навіть Анатолій Француз так не поступав, хоч і читав, ворушачи губами. По-друге, регіон і Україна не отримують ніякої інформації. Не рахуючи по 10-15 рядків тексту в місцевих інтернет-виданнях пафосних гіпербол і базікання від так званих оперативних нарад по понеділках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus