USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Розкопав закладку з цікавості: у Луцьку судять юнака за збут наркотиків

6 Травня 2024 09:07
Юнака хочуть відправити за ґрати за розповсюдження наркотиків і незаконне зберігання зброї. Сам підсудний не погоджується з інкримінованими йому злочинами – у залі судів різних інстанцій намагається довести свою невинуватість. Хлопець стверджує, що просто із цікавості вирішив відкопати закладку. І насправді ніякого незаконного бізнесу на наркотиках не будував. А вилучений у нього ніж – це не зброя, бо ж він про це навіть запитував у більш досвідчених людей.

Чому вироком першої інстанції залишилися незадоволені обидві сторони та які аргументи наводить підсудний на своє виправдання – у сюжеті ТРК «Аверс».

Відправити за ґрати відразу за двома статтями Кримінального кодексу хочуть юнака. За версією слідства, парубок збував психотропи, а також незаконно зберігав зброю – ніж. Затримання обвинуваченого відбулося ще в грудні 2020 року поблизу луцького авторинку.

У рюкзаку жителя Волині виявили чимало різноманітних наркотичних речовин, які, зі слів сторони обвинувачення, юнак мав намір продати. Серед вилучених речей також фігурує ніж, який кваліфікували як зброю. Під час затримання хлопець намагався втекти, та коли зрозумів, що з правоохоронцями наввипередки не впорається – раптово жбурнув об землю свій телефон. Свою поведінку пояснив тим, що начебто в гаджеті зберігалися інтимні фото дівчини, а він по-джентльменськи не бажав зла леді та не хотів, щоб світлини потрапили на очі стороннім.

Читати ще: Два роки тюрми: військовослужбовця з Луцька засудили за наркотики

За словами підозрюваного, на авторинку, куди він приїхав просто прицінитись, раптом розігралася справжня кримінальна історія, у якій він зовсім не учасник, як стверджує слідство, а лише невинний, але дуже допитливий спостерігач.

Зі слів юнака, він гуляв ринком між автівок і випадково, шукаючи вбиральню, забрів у малолюдну місцевість. Аж раптом помітив, що незнайомий йому чоловік щось закопує під кущем. Цікавість не відпускала юнака, тому він пішов у машину по ніж, щоб розкопати заначку. А заначкою виявилася закладка у вигляді кількох пакетів, перемотаних клейкою стрічкою.

Підсудний виявився не тільки допитливим, а ще й бережливим, бо знайдені наркотики вирішив не в поліцію віднести, а покласти до власного рюкзака й залишити собі.

Читати ще: Судять 20 закладчиків, які збували наркотики на Волині та Львівщині

Заслухавши аргументи обох сторін та зваживши всі наявні матеріали справи, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. Однак таке рішення суду не знайшло схвалення в жодної зі сторін справи. Тому всі гуртом попрямували в апеляційний суд. Таким чином, справа знову повернулася у першу інстанцію. Наразі її розгляд триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus