USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10
Олександр Чижик: Вірити в краще майбутнє!

Аналізуючи програми кандидатів у Президенти України, розтиражованих ЦВК напередодні Нового року, вкотре ловлю себе на враженні «дежавю». П’яті вибори поспіль нам усе обіцяють підвищити соціальні стандарти, навести порядок, нагодувати бідних, вилікувати хворих, дати країні ефективну систему управління та стабілізувати рози усіляких вітрів. А країну як штормило боргами із виплати зарплат, відсутністю ринків збуту продукції, безгрошів’ям і безнадією, так і штормить.
І далі штормитиме. Бо скільки білка не бігатиме у колесі, її координати не зміняться. Аж поки не зупинити колесо і не відпустити бідолашну тваринку в природні умови її існування.
Життя українських виборців таки нагадує біг з перепонами у замкнутому просторі: міняються сектори червоні-білі-блакитні-…, крутяться планки криз-проривів-підйомів-спадів-…, збігають роки. Наслідок – черговий вибір між двома злами. А де ж добро, суспільне благо, обіцяна справедливість і забезпечена старість?
Єдино правильний висновок – нічого доброго не буде, допоки не відкриємо спосіб перетворювати енергію механічної круговерті у потужний заряд для векторного руху, націленого на реалізацію наших найкращих і найсміливіших просторових проектів.
Про інноваційну модель розвитку як основу конкурентноздатності та єдино можливий  для України шлях повернення до Європи вітчизняні політики говорять багато. Проте їх красиві гасла залишаються гаслами без реальної віддачі.  Між тим,  аналіз демографічної статистики вперто твердить: після виходу на пенсію дітей, народжених у післявоєнний «бебі-бум» п”ятдесятих років минулого століття, обслуговувати технічно застарілу, із величезним об’ємом ручної праці українську економіку буде нікому. Без технологічної революції наше майбутнє примарно животіє, бо навіть сировинним придатком ми навряд чи станемо без залучення додаткових, фізично міцних рук азійських емігрантів.
Тому, на мою думку, Україні на часі потрібні не харизматичні диктатори чи месійні пророки. Україні як ніколи потрібні  світлі голови молодих вундеркіндів, з принципово новими підходами до вирішення складних технологічних проблем, з багажем якісних знань та з молодечим запалом творення.
Я знаю, що такі молоді люди живуть поруч, у моєму рідному Луцьку – також, можливо, на сусідній вулиці чи за два квартали. Їх потенціал величезний, але нереалізований через глибоке розчарування, яке переживає українське суспільство. Проте це розчарування – тимчасове породження політики «бігу колесом».
Тому усім, хто молодий і хто вірить, що наше майбутнє може бути кращим завдяки нашим же старанням, пропоную зробити зусилля, щоб розірвати зачароване коло. Заробити на власному інтелекті - це реально!
Я уклав грантовий фонд розміром  10 тис. грн. для учасників конкурсу «Вірю в краще майбутнє!». Взяти участь у конкурсі може кожен студент або аспірант вузу Луцька чи молодий спеціаліст віком до 35 років. Для цього необхідно письмово викласти власне бачення моделі розвитку міста Луцьк в цілому, окремих галузей його господарства або сфер діяльності городян у довільній формі. Надсилати роботи, виконані українською мовою та оформлені у друкованому вигляді (Times New Roman, 14 кегль) на папері формату А4 не менше 1, але не більше 30 сторінок, слід до  25 лютого 2010 року включно за адресою: 43025, м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 26 (І поверх, офіс №2) або електронною поштою [email protected]. Телефон для довідок: (0332) 724-389.
Оголошення результатів конкурсу відбудеться шляхом оприлюднення в місцевих ЗМІ після визначення переможців, але не пізніше  1 березня 2010 року. Переможець конкурсу отримує перший приз – грошову винагороду у розмірі 5 тис. грн.,  ІІ призове місце – 3 тис. грн., ІІІ призове місце – 1 тис. грн.
Я особисто та члени конкурсного комітету з нетерпінням чекаємо на Ваші роботи, бо віримо, що краще майбутнє – можливе. Його збудують молоді інтелектуали – для власної самореалізації, для забезпеченої старості наших батьків та впевненого поступу наших дітей.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
    Наша землячка Тетяна Ємірова в «Українській правді» виводить «нову форму геноциду – кредит». Свої тези вона будує на…
Розмови про кризу таки добряче набили оскомину. Власне, як і пошук винуватців  тими, у кого «рильце в пушку». Із силою…
Цю політичну силу напівжартома дехто називає «Партією Волинських». Що й не дивно: й ініціаторами її створення, і кістяком її сили…
Коментарів: 16
Пижик Показати IP 15 Січня 2010 09:55
"нічого доброго не буде, допоки не відкриємо спосіб перетворювати енергію механічної круговерті у потужний заряд для векторного руху, націленого на реалізацію наших найкращих і найсміливіших просторових проектів" - ну Зелінський, ну закрутив. Слава, Шиба прочитавши цю словесну "круговерть" уже не піде на вибори. Йому вже стало страшно від потужного поступу Саньки Чижика.
VSC Показати IP 15 Січня 2010 10:57
Всем конкурсантам рекомендую оформить свои авторские права на собственные идеи. Ибо ваши идеи Саша Чижик использует в своей личной предвыборной программе.
Vlad2009 Показати IP 15 Січня 2010 14:44
Цікава молода людина з великим майбутнім.
конкурсант Показати IP 15 Січня 2010 14:44
е! а де ще штука гривень? 5+3+1=9.
справедливий Показати IP 15 Січня 2010 14:57
Напишіть виборчу програму кандидату Чижику!!! Сам написать не хватає інтелекту, чи то "мегакреативна" фішка політтехнолога-невдахи Зелінського??? 5+3+1=9, а не 10 - стидно!!!!
конкурсант Показати IP 15 Січня 2010 15:08
е! а де ще штука гривень? 5+3+1=9.
Ладомир Показати IP 15 Січня 2010 16:58
за 1 млн. шось напишемо :) Обіцяю, ти заробищ більше.
простий Показати IP 15 Січня 2010 20:09
так так.цікавий Чижик нічим.але хоче цікаво що?
Знаю Показати IP 15 Січня 2010 20:56
народ, 10% відкату з 10 тис. Славіку це не так і багато. Нинішній керманич помилився б на 20-30%, я вже про буратіна не говорю. Так що Чижик і його малодая команда поки найчесніші.
Zheniok Показати IP 15 Січня 2010 21:36
прочитав автобіогр, оцю хрень, всеодно не допетраю де він взявся
goodok Показати IP 17 Січня 2010 09:31
все це цікаво, але.... ну звідки Чижик виліз??? Знайшовся тут АНАЛІТИК ПОЛІТИЧНИЙ, ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ!!! Ше один барига, що виріший своїй компанії в Луцьку світле майбутнє зробити. Дістали ці розумники. НАРОД, не ведіться, не слухайте тих, хто "кулупає" вам мізки!!!
goodok Показати IP 17 Січня 2010 09:38
о, ще одне! він план розвитку міста обмежує 30 сторінками А4 формату. Слава Богу, що в нашому місті 30 сторінок вирішать всі проблеми... Або ще як варіант: програма Чижика така куца, що на фоні 30 і більше сторінок йому буде соромно свою світити)) НЕ ПИШІТЬ ЙОМУ НІЧОГО! За свої 10 (9... вже бреше) нікчемних тисяч він хоче придбати ВАШ інтелект, свого не вистачає просто ;)
Searge Показати IP 17 Січня 2010 12:30
В одного мене тільки таке враження, що трава в нього зла? Навіть я так не гоню: "Єдино правильний висновок – нічого доброго не буде, допоки не відкриємо спосіб перетворювати енергію механічної круговерті у потужний заряд... бла-бла-бла"
планокур Показати IP 17 Січня 2010 15:00
Ото пацана грибе: "Єдино правильний висновок – "нічого доброго не буде, допоки не відкриємо спосіб перетворювати енергію механічної круговерті у потужний заряд"...
sveta Показати IP 13 Лютого 2010 22:26
Перечитала статтю і всі коментарі. Невже справді крім одного речення немає до чого причепитися? Зважаючи на "доброту" наших коментаторів, які якщо не обгадять, то вмруть в інеті, у пижика Чижика справді хороші перспективи
Василь Показати IP 15 Травня 2013 17:48
Шановний Олександр Валентинович, прошу зв'язатися Василь Петрович бувший голова правління ВАТ Любомльський механічний завод

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus