USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Червня 2016 12:46] marry: Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, розібратись. Подружжя за спільного життя придбало будинок, власником якого став чоловік, прописаний там не був ніхто. За кілька років розлучилися, після розлучення поділу майна не було, колишній чоловік прописав у будинку колишню дружину і сина, де вони і проживали. Чоловік за цей час оженився вдруге, народився у них син, проживає і прописаний зовсім на іншій території.

Три місяці тому померла колишня дружина, їх 9-річний син проживає в тому ж будинку разом із бабусею, бабуся виховує онука вже шість років, на тій хаті проживає з малим три роки, так як мама вела аморальний спосіб життя. Чи мала померла колишня дружина якусь частку в будинку, що робити, щоб частина мами перейшла до дитини чи уже все належить колишньому чоловіку?

Допоможіть розібратись, бо фактично дім куплявся і добудовувався за рахунок батьків померлої, чоловік жодної копійки не вложив у будівництво, а тепер по документах виходить все належить йому. Дарчу на малого він відмовляється писати, заповіт також, боїмося, що дитина потім залишиться без даху над головою, оскільки у батька зараз друга сімя.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Колишня дружина мала права на половину такого будинку, оскільки на нього поширювався режим спільної сумісної власності майна подружжя. І відповідно малолітній син, як її спадкоємець першої черги, має право на належне їхнє майно. І зараз, щоб частина будинку, тобто його половина, перейшла у власність малолітнього, необхідно буде в судовому порядку звернутись з позовом до його батька про визнання за ним право власності на таку частину будинку, як належну його матері відповідно до режиму спільної сумісної власності подружжя, та як успадковану ним. До цієї справи слід залучити службу у справах дітей відповідної міської ради або райдержадміністрації. Також можна залучити прокуратуру, щоб подала позов в інтересах малолітнього, або звернутись до центру безоплатної вторинної правової допомоги для надання державою адвоката, який займатиметься цією справою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus