USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

26 Квітня 2024 15:05
У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони РФ у місті Москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

Аеродром належить МО РФ та експлуатується спільно з підприємством «ґазпромавіа», що входить до структури ВАТ «Газпром».

Як зазначили в українській розвідці, знищена одиниця авіаційної техніки використовувалась державою-агресором в інтересах московського авіаційного центру, зокрема ― для підтримки операцій російської окупаційної армії.
Читати ще: Скільки літаків втратила РФ за час війни проти України

Що відомо про гелікоптери Ка-32

За інформацією РБК-Україна, Ка-32 (за кодифікацією НАТО: Helix-C) - це радянський і російський середній транспортний гелікоптер співвісної схеми з двома турбореактивними двигунами і шасі, що не забираються.

Він є цивільним розвитком пошуково-рятувального гелікоптера Ка-27ПС, розробленим ОКБ ім. Н. І. Камова. До 2006 року було випущено близько 160 Ка-32 у різних модифікаціях.

Спочатку як основне призначення вертольота передбачалося його використання для розвідки льодової обстановки в екстремальних умовах Арктики вдень і вночі, проте пізніше гелікоптер було вирішено розробляти для багатоцільового всепогодного застосування; для пошукових та рятувальних робіт, транспортних перевезень, кранових робіт при монтажі обладнання, вивезенні пакетів цінної деревини за відсутності доріг, патрульної служби та інших цілей.

Читати ще: Російський бомбардувальник Ту-22МЗ збили на відстані 300 км від України, – ГУР

Екіпаж гелікоптера становить 2 особи, пасажиромісткість - 13. Максимальна швидкість - 260 км/год, а практична дальність до 800 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus