USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[2 Липня 2016 17:23] мирослава: Доброго дня! Мені 27 років. У мене така проблема:
- Я з сім'єю проживаю в одноповерховому, двоквартирному будинку. Сусідка має квартиру №1, а ми квартиру під №2. Її квартира спереду, а наша - позаду. В 96-му році Селищна Рада зобов'язала мою бабусю поставити забор. У них виник конфлікт - побиття. Ще ця жінка ворожка-циганка, у неї завжди багато циган ходило, і відповідно клієнти. Тому моя бабуся відгородилася як би. І завжди думала, що спільне у неї з сусідкою проїз/прохід тому що іншого проходу у нас немає лише через цей двір.

Звичайно, у нас двір маленький, а у сусідки залишився дуже великий. Сусідка навпроти своєї квартири збудувала величезний будинок - двоповерховий, приватизувала земельну ділянку, на якій він стоїть- без єдиних дозволів наших, як співмешканців на це все... Хоча крім того, що вона забудувала і приватизувала, у неї ще багато залишилося землі навколо її квартири (ця земля навколо її квартири не приватизова), приблизно так як і у нас є тепер. У нас є машина, яку я припарковувала завжди перед своїм забором. Ніколи їй машина не заважала, та тепер вона заварила ворота (ці ворота вхідні з вулиці ставила вона сама, так само самовільно) вхідні з вулиці і я не маю доступу до своєї квартири зі своїм автомобілем НІЯКОГО.
- Почала розмахувати державним актом на приватизацію земельної ділянки на якій стоїть цей новий житловий будинок. І кричить, що це все приватна власність.
- І говорить, щоб я собі робила парковку. Хоча я не знаю де???? Каже, щоб я за'їжджала собі у двір (двір маленький, якщо я заїду, то там місця не залишиться). Хоча я і це не можу зробити, тому що ворота вхідні заварені електросваркою.
- Ми можемо лише проходити пішки (з її слів) - вона нам дозволяє ходити...
Що ви нам порадите????
Відповідь юриста:
Я Вам пораджу звернутись до сільської або селищної ради із заявою про надання ними допомоги у вирішенні даного питання, а саме в укладенні договору про встановлення порядку користування земельною ділянкою, на якій знаходиться ваш із сусідкою двоквартирний будинок, та можливого укладення договору сервітуту щодо Вашого права користуватись її земельною ділянкою. І у разі невирішення цього питання силами комісії із земельних відносин відповідної ради, тоді слід розглядати варіант звернення до суду із таким питанням, де вирішувати питання користування Вами і сусідкою земельною ділянкою, яка ще не приватизована. Або домовитись із сусідкою по мирному.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus