USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Politico: США оголосять про пакет військової допомоги на $6 мільярдів

26 Квітня 2024 10:05
Сполучені Штати готують один зі своїх найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги Україні на $6 мільярдів і оголосять про нього на засіданні у форматі «Рамштайн».

Про це пише Politico з посиланням на джерела, передає Бабель.

Пакет включатиме боєприпаси для систем ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, дрони, зброю для боротьби з безпілотниками та ракети класу «повітря – повітря» для винищувачів.

Гроші з цього пакету підуть на контракти з американськими оборонними компаніями на виготовлення нового обладнання для України, а не на використання поточних запасів Пентагону. Тому на нові боєприпаси й зброю доведеться чекати кілька років.

Читати ще: Пентагон дозволив Україні використовувати ATACMS для ударів по цілях у Криму, – ЗМІ

Очікується, що міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про нову допомогу Україні на зустрічі Контактної групи з питань оборони 26 квітня у форматі «Рамштайн». Раніше США кілька місяців були на щомісячних зустрічах без оголошення нової підтримки, бо за нове фінансування не голосували в Конгресі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus