USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[17 Вересня 2016 19:43] юрій: Про частку у праві власності.

Доброго вечора. В нашій сім'ї 5 дітей. Батьки розлучилися давно. Наш будинок був розділений на дві окремі половини. Батько з двома моїми братами виїхав в іншу місцевість і свою половину подарував сестрі. Ми з матір'ю і другою сестрою жили в своїй частині будинку. Згодом сестра отримала від роботи кімнату в гуртожитку, де проживає і зараз, кімнату свою приватизувала. Мати мала неофіційний шлюб і перейшла жити до свого чоловіка. В нашій частині будинку жив я сам і сплачував всі платежі за житло, а квитанції були оформлені відповідно на мою матір, як власника будинку. Коли мати померла (серпень 2016 року) і я пішов оформлювати допомогу на поховання, виявилося, що мати переоформила будинкову книжку і в неї, я як виявилося, не вписаний. Ще сестра мені сказала, що мати подарувала наш будинок їй. Я маю штамп в паспорті про прописку, але як мені пояснили в міській раді, згідно із записами будинкової книжки, я не є співвласником будинку. Як мені вчинити, щоб отримати свою частину в нашому житлі? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Питання власності на частину будинку і "прописка" в ньому не мають нічого спільного, оскільки реєстрація місця проживання не породжує майнових прав на житло, у якому зареєстроване місце проживання. Тому, якщо Ваша мати розпорядилась своєю часткою будинку не на Вашу користь, тобто подарувала за життя його сестрі, тоді Ви не зможете юридично отримати якусь частку в такому будинку. Якщо ж мати на момент смерті залишилась власницею своєї половини будинку, і не склала на когось окремо заповіт, - тоді зможете отримати свою частку як спадкоємець в загальному порядку нарівні із іншими спадкоємцями матері.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus