USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Травня 2016 07:57] Лана: Доброго дня! У моєму паспорті місце реєстрації - Вінницька область, проте проживаю і працюю на держслужбі в Одеській області. Коли прийшла в Одеський обласний онкодиспансер на консультацію до лікаря, мені запропонували операцію, проте я змушена буду оплатити офіційно через касу перебування на стаціонарі (так зване койкомісце), консультацію лікаря та всі аналізи. На моє запитання в бухгалтерії, чим вони керуються, мені відповіли, що попередньою перевіркою фінінспекції, яка щойно закінчилась. Чи правомірна вимога адміністрації диспансеру даної оплати і чи маю я право не платити, поскільки є інвалідом 2 групи загального захворювання. Дякую.
Відповідь юриста:
Добного дня! Як на мене, такі вимоги є не законними, оскільки вимоги про надання Вам медичної допомоги можна обґрунтувати положенням ст. 38 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", які передбачають право кожного пацієнта, коли це виправдано його станом, бути прийнятим в будь-якому державному лікувально-профілактичному закладі за своїм вибором, якщо цей заклад має можливість забезпечити відповідне лікування. А щодо оплати – то слід звернути увагу на ст. 8 згаданого Закону, а також на Конституцію України, де йдеться про безоплатність медицини.

Скоріш за все посадовці лікарні керуються їх внутрішніми, пгодженими із Одеською міською радою, документами, де щось розписане на зразок що фінансуюється з міського бюджету лише ті пацієнти, що зареєстровані.

Спробуйте звернутись до Саакашвіллі, або когось із його команди! Думаю, дасть потрібний ефект.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus