USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Травня 2016 14:48] ksjusha1775: Дуже дякую за відповідь!!! Скажіть ще таке, будь ласка, чи правда, що слідчий поліцейський не мав права показувати фото підозрюваного свідку, який його впізнавав вживу? І свідок на впізнанні цю особу не впізнав і просив показати фото, а через годину після впізнання у протоколі допиту свідка пише, що свідок зразу не впізнав підозрюваного, а коли йшли то впізнав по походці і по голосу. (хоча тієї людини яку підозрюють на місці скоєння злочину не було і не могло бути).

Чи можна вважати це змовою, чи тиском на свідка працівниками поліції? Як себе поводити, коли слідчий на пряму говорить про те, що нікому ти нічого не докажеш і будеш сидіти... (а підозрюваний інвалід 2-ої групи, загальне захворювання)?
Відповідь юриста:
Якщо у вас є факти того, що слідчий перед впізнанням показував особі, яка проводить впізнання фото особи, яку впізнають (наприклад покази понятих, або самої особи, яка впізнавала), то такий доказ також не може вважатись допустимим, оскільки отриманий з порушенням встановленого КПК порядку.

Так, ч. 1 ст. 288 КПК чітко вказано, що забороняється попередньо показувати особі, яка впізнає, особу, яка повинна бути пред'явлена для впізнання, та надавати інші відомості про прикмети цієї особи.

В такому випадку доцільно буде мати фахового захисника, який не допускатиме такої поведінки слідчого, і доб'ється того, що докази, які були здобуті з порушенням встановленого КПК порядку, будуть визнані недопустимими. Відповдіно якщо інших допустимих доказів не буде – такий підозрюваний буде виправданий судом, або захисник доб'ється закриття кримінальнго провадження щодо нього ще прокурором на стадії досудового розслідування.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus