USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[19 Червня 2016 18:25] Нафтена: Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи правда, що для того, щоб мій брат зміг приїхати до мене в гості з Росії (він громадянин Росії), треба взяти запрошення - де його взяти? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу відразу, що жодного запрошення сьогодні для в‘їзду в Україну мати не потрібно.

Але спочатку хотів би зосередити увагу на правовій основі щодо змін в порядку пропуску через держкордон України громадян Російської Федерації.

Постановою Кабміну України від 30 січня 2015 року №23 "Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом РФ про безвізові поїздки громадян України і Росії" з 1 березня 2015 року зупинено дію пунктів 1 і 5 переліку документів громадян Російської Федерації для в‘їзду, виїзду, перебування і пересування територією України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14-ти років) із зазначенням належності до громадянства Російської Федерації. Також слід сказати, що порядок пропуску через державний кордон так чи інакше регламентують ще й постанови Кабміну №884 2013 року, №150 2012 року, а також стаття 203 Кодексу про адміністративну відповідальність.

Щодо запрошення. Я вже вище зазначив, що ніякого запрошення не потрібно робити, але, при цьому, звичайно, є деякі нюанси. Якщо, наприклад, особа, яка постійно проживає в Російській Федерації, і має намір приїхати до своїх батьків в Україну, повинна дотримуватись певних умов.

Батьки, або інші громадяни, до яких планують приїхати з Росії родичі, повинні написати заяву у довільній формі начальнику того прикордонного загону (пункту), через який будуть перетинати приїжджі. У заяві необхідно зазначити обов‘язково: повні анкетні дані про особу, яка хоче приїхати, адресу її проживання, населений пункт та короткі відомості про людину, до якої приїжджає, мотив приїзду і термін перебування (з якого числа і по яке). У заяві слід вказати про зобов'язання приймаючої особи (вона відповідає за можливі негативні дії й наслідки перебування приїжджої особи в Україні).

Важливо те, що таку заяву необхідно надати керівництву прикордонного загону заздалегідь, але в будь якому випадку не пізніше як за добу до приїзду. Її можна надіслати поштою, або, враховуючи сучасні телекомунікаційні можливості, надіслати на електронну адресу із зазначенням контактних номерів телефонів, за якими прикордонники при потребі зможуть зв’язатись з примаючою стороною для уточнення обставин візити та даних про особу, що приїздить, а також інших ідентифікуючих моментів.

Це на законодавчому рівні не передбачено, однак фактично прикордонники керуються такими негласними вимогами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus