USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20
Світ вражає: «Задоволення» бити жінку подорожчало
Про насильство в сім‘ї серед нас, українців, не прийнято балакати. Ну, звісно, кожен другий знає, б’є чи не б’є його сусід свою дружину, але воліє не втручатися. Та й остання терпітиме до скону, але не зізнається, що отримує від свого благовірного... на горіхи. Бо соромно. А як і розповість, то що почує натомість? Б’є, значить, любить.
На захист правоохоронців теж не слід розраховувати. Для них це – «битовуха». Мовляв, до завтра помиряться, а ти порпайся в паперах. А як не подобається - розлучайся, та й усе.
Та, шановні, ситуація щодо насильства в сім‘ї кардинально змінилася з приходом 2011-го. Коли прочитала про це на одній з інтернетсторінок, аж за голову взялася. Емоції «пруть», відтак мовчати не можу!
Отож, із 1 січня 2011 адміністративна відповідальність за ТАКЕ зросла. Відтепер за «вчинення насильства в сім'ї спричинить штраф від 51 до 85 грн, або громадські роботи 30-40 годин, або виправні, або арешт до 5 діб».
Є запитання? У мене – ні. Найцікавіше, що за «злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції – штраф від 136 до 255 грн, або громадські роботи на 40-60 годин, або виправні роботи, або арешт на строк до п'ятнадцяти діб». Отож розправа над дружиною чи дитиною – не такий страшний злочин, зважаючи на суму штрафу, як непокора міліціонерові. Робимо висновки, шановні! От вам і гендерна рівність, і ставлення в суспільстві до берегині родинного вогнища, і… все на світі. Се ля ві, блін.
Коментарів: 24
анонімус Показати IP 10 Січня 2011 14:07
а якщо п'яна жінка зарізала чоловіка? це рахується?
Свєточка-конхвєточка до анонімус Показати IP 10 Січня 2011 14:38
Значить, гад заслужив. Жарт, звісно. То - вже кримінал, а не насильство в сім"ї. Хіба, якщо вона систематично вчиняла фізичний, психологічний та сексуальний тиск на нього і врешті зарізала.
Ну а те, що штраф-це гроші з тієї ж сім’ї.Кому в даній ситуації легше?
Які гроші? Хіба ж ними вимірюється понівечена душа? Хоча ви правду кажете, йдуть ці кошти, звісно, із сімейного бюджету. Я б таких мачо одразу б вішала. Ні, жорстоко дуже. Ліпше інше - тавро на лобі б ставила "Слабак. Лупить жінку"
А я за те, щоби на одну ногу наступати, а за іншу - добре дьогати...
Балабанка до Балабанка Показати IP 10 Січня 2011 15:52
Даруйте, дьоргати)))
Балабанка Показати IP 10 Січня 2011 14:59
Та все це, даруйте, - херня. Штраф від 51 до 85 грн, або громадські роботи 30-40 годин, або виправні, або арешт до 5 діб - це покарання, яке не налякає, а тим більше не зупинить жодного закінченого чоловіка (вважаю той, хто хоча б себе поважає, ніколи не скривдить жінку) або неадекватного батька. От тіко й можемо, що поговорити про це в коментарях. А люди, котрі придумують (знову даруйте) встановлюють розмір штрафів, мали б соромитися. Та, певно, й вони не без гріха... Шкода тільки тих жінок, котрі приміряли на себе образ мучениці і страждають все життя, ще й дітей травмують тим самим. Але, зрештою, у кожного є вибір, тільки сміливості (чи ще чогось) бракує. Оце і є затюканість українська... Прикро!
! Показати IP 10 Січня 2011 15:27
"у кожного є вибір" ага, класний вибір - вибирайся хоч на вулицю з дітьми від придурковатого чоловіка, якщо житло належить йому і по закону не ділиться, тягни дітей на які хочеш кошти, якщо офіційно він не працює. Але все таки головна проблема - житло і вибору тут НІЯКОГО, заробити на власний дах над головою неможливо, окрім як поїхати за кордон, але й це далеко не завжди можливо. І справа не у "сміливості" чи "затюканості", а у нашому дебільному законодавстві, згідно з яким не захищена ні жінка ні неповнолітні діти, та у дурній ментальності, яка дуже вже поблажлива до чоловіків, вони ніби ніколи і нічого нікому не зобов"язані, все на своїх плечах повинна тягнути і за все відповідати жінка.
Балабанка до ! Показати IP 10 Січня 2011 15:45
Житло або спільні пожитки - це БЕЗПЕРЕЧНО величезна проблема, але не можна піддавати себе і дітей насильству, бо житло - його. Розлучення і сплата аліментів, як на мене, - це не найгірший варіант у такій ситуації. А то знущається над тобою і дітьми, а ти й далі терпи, тягни його на собі ще й, як правило, на свою ж зарплату, бо ж нема куди подітись, і годи йому, як ні в чому не бувало. Тому дозволю собі не погодитися з вами в тій частині, що справа не в затюканості і сміливості. Отакі вже українські жінки: вони бояться змін, хоч це й, швидше за все на краще. Тим більше, що жінки, котрі наважилися на розлучення, таки краще живуть. Звісно, не можна жити за правилом: если в жизни не везет, измени прическу. Але ж треба мізками іноді користуватися, ну, щоби не засохли... Та головне - про дітей дбати і думати, бо в них психіка через таке життя буде нестійкою. Та й батько, котрий знущається над сім"єю - своїм прикладом нічого доброго не навчить. Тому вибір, вважаю, таки є!
109 до ! Показати IP 10 Січня 2011 15:51
Саме таких жінок і шкода. Бо насправді проблема у тому, що з такими мудаками приходиться жити,бо нема виходу. А якщо заяву накатати,щоб посидів там трохи? І чому це житло належить йому. Якщо розписані і приписані, то ніяке воно не йому. Жінки - не бійтесь. Це тільки здається,що нема виходу. Підіть до найдешевшого адвоката і він вам скаже, що вихід є. Легше мовчати, терпіти і себе жаліти. Які діти виростуть в такій сімї, з якими цінностями? Не обманюйтесь.
Балабанка до 109 Показати IP 10 Січня 2011 15:56
5 балів. Ви, 109, мене розумієте.
Свєточка-конхвєточка Показати IP 10 Січня 2011 15:52
Ото ж бо, шановні, то вам - не Америка, де лише варто сусідові чи вчительці повідомити соцслужбам, що дитя - в синцях, і заберуть малечу в батьків. І притулки для жінок із складною долею є, і зарплата в жінки нормальна (може й квартиру зняти, й дітей прогодувати...).
анонімус до Свєточка-конхвєточка Показати IP 10 Січня 2011 17:30
от тільки не треба сша в приклад ставити. в них таке право має навіть дитина, тут вже хто перший до телефону добіжить. і взагалі їхня "дєрьмократія" то таке гниле болото шоппц, там вже нормальних жінок нема. сказав дівчині комплімент - в суд на тебе за домагання. так що америка - не для прикладів.
CJ Показати IP 10 Січня 2011 16:04
Заберуть його на 15 діб, а він повернеться і ще сильніше махатиме кулаками!
911911 Показати IP 10 Січня 2011 16:17
Чоловік моєї подруги побив її,понівечив обличчя----шви накладали.А коли заплатив той мізерний штраф, заявив в присутності доньки,театрально розмахуючи квитанцією:"Оце ті гроші,що були б тобі на нові штани"
! Показати IP 10 Січня 2011 16:29
Які ж всі успішні та "продвинуті"! Житло "його", коли подароване йому його батьками, а зарплата далеко не завжди у жінки така, щоб винайняти квартиру та одягти, взути, прогодувати двох дітей, у мене наприклад не виходить звести кінці з кінцями, хоч і маю вищу освіту, ощадлива і як кажуть не "пью не гуляю". Дапомогти нікому і податись після розлучення ні до кого, можу розраховувати лише на себе,тому стараюсь реально дивитись на речі,не можу взяти з собою дітей в "невідомість"-притулки для жінок з сладною долею, здається, на місяців три,а госпдар винайнятої квартири може в будьякий момент сказати "забирайтесь"(уже перевірено на власному досвіді). Не треба розкидатись словами "засохли мізки" і т. д., не всі "хапають зірки з неба", не всі круті та успішні бізнесвумен, або навпаки, такі вже затюкані та юридично неграмотні, багато і просто звичайних жінок, яким не пощастило зробити карьеру, бо спочатку були малі діти, а коли вже "під сорок", то хлібом сіллю роботодавці,як правило не зустрічають, бо професія непрестижна, бо не всі і можуть, і вислів "все залежить тільки від людини" далеко не завжди підходить в різних життєвих ситуаціях, щасливий, хто в цьому ще не переконався.
просто чоловік Показати IP 10 Січня 2011 16:53
Прочитав. Стало важко. Сам ніколи навіть мухи не скривдив. Не бився, не бив жінку, навіть не міг так подумати (слухняний чоловік). Гарні діти. Дома ніколи не було матюків, як у моїх сусідів по площадці на поверсі (б...., мать-перемать, в рот-за рот починається о 5-00). Тому дуже здивований позицією Балаболки. Вона - або дружина мента, який йде з дому на ніч, а їй каже що йде в засаду (висліджувати чергову жертву - БХСС, 6-й відділ, оперативник, "беркутівець" і т.п.), а сам спить з молодою коханкою, або вдова померлого від горілки. Такі жінки мають чоловіків ні за що, сердиті на всіх і вся, ненависні і якщо у когось справи хоч трохи ліпші, то вони готові таких "опонентів" втопити у ложці води. Головна теза їх життя: усі чоловіки гуляки, блядуни, пяниці, імпотенти і т.д. (найгірші епітети). Порада: погляньте на себе зі сторони, кардинально перегляньте своє життя з критичної точки зору, застріньте чоловіка з посмішкою, поцілуйте його і приголубте, поставте на стіл млинці з червоною ікрою (горілки не ставте, можна "Хванчкару" з червоним мясом - вона дуже помягшує черстве чоловіче серце!!!!), не нагадуйте щоденно, що він мало приносить грошей, оцініть свою зовнішність, зробіть компреси на ваші заплакані, з "гусячими лапками" від цигаркового диму і згорьовані вигляданням чоловіка очі, накладіть на ніч крем на зморшки вашого скривленого від злоби і матюків рота, якщо є синяки від побоїв, накладіть на них подорожник або мідні пятаки (знімає!!!), обовязково киньте курити - цілувати жінку, яка курить, що лизати попільницю. Не судіть погано про всіх чоловіків. Навіть якщо ви являєтесь великим спеціалістом по хвостах, важко судити про усього слона в цілому. Швець має судити не вище чобота. Успіх прийде не зразу. Усе стане на місце в житті через такий же термін, скільки ви пиляєте свого благовірного (рік, два , двадцять...). Усе повертається "на круги своя" прямо пропорціонально. Життя нічого не прощає. Якщо не зміните свій спосіб життя, то у вас залишається єдиний шанс - плакатись в жилетку в інтернеті під вельми засекреченим кодом "Балабанка".
анонімус до просто чоловік Показати IP 10 Січня 2011 17:34
згоден. більшість чоловіків (я не кажу про генно модифікованих виродків які так самостверджуються) просто так погано ставитись до дружини не буде.
Свєточка-конхвєточка до анонімус Показати IP 10 Січня 2011 19:09
А що ви маєте на увазі, кажучи "просто так погано ставитися до дружини не буде"?
анонімус до Свєточка-конхвєточка Показати IP 10 Січня 2011 19:15
кінцева стадія "погано ставитись" - руку піднімати
Балабанка до просто чоловік Показати IP 11 Січня 2011 09:27
Шановний Просто чоловік. Вибачте, коли зачепила ваше я. От тільки не ставила я в один ряд усіх чоловіків, а лише писала про тих, хто знущається над сім"єю, бо вважаю, що не може бути жодних підстав для цього. А поради ваші - це звичайно добре, тільки от не в моєму випадку. І про мій спосіб життя ви нічого не знаєте, і зовсім не плачуся в жилетку я в Інтернеті під вельми засекреченим кодом. У статті автор підняв дійсно важливу проблему, яку ми й обговорюємо. І в кожного, зокрема в мене, є з цього приводу СВОЯ ВЛАСНА ДУМКА. Даруйте, якщо ви її не поділяєте. А чоловік у мене - не мєнт і не бл..ун. І зморшок із синцями у мене немає, і так далі (дивіться по тексту). Шкода тільки, що ви так просто переключилися на мене і фактично відійшли від головного. До речі, дуже поважаю НОРМАЛЬНИХ чоловіків, котрі поважають своїх дружин, ніколи їм не зраджують і люблять своїх дітей. Поважаю, бо знаю, що такі є. До речі, ніколи не дозволю судити про вас з одного-двох коментарів, бо це низько і далеко від реальності, тому ваш коментар для мене – абсурд.
А я взагалі маю інформацію, що Балабанка ще без штампу в паспорті!
109 Показати IP 10 Січня 2011 19:13
Мадам,якщо підготуватись юридично, то за 15діб можна з житлом розібратись.Найперше треба НАВАЖИТИСЬ.Порийтесь в інтернеті на форумах,хто і що робив,куди звертався.Не думайте,що ви така одна. Звичайно,якщо діти його.Якщо їм за 14 і їхню думку врахують. Перегляньте ваше життя.Коли почалось так погано? Якщо не бачите просвіту, дійте! Якщо він гидкий і ненависний, ви варті кращого. Якщо ви не бачите себе без нього,переступіть через своє Я, вклоніться йому в ноги.Спробуйте пораду висловлену вище. Самі вирішіть,чи ви хочете жити без нього! Не робіть нічого,якщо сподіваєтесь тільки налякати.Буде тільки гірше.
Валіде Показати IP 11 Січня 2011 13:08
У будь -якому випадку, скільки б там не була винною інша сторона, але якщо вона фізично слабша і не може "на рівних" за себе постояти, то руки розпускати - зась. От би замісь штрафів і громадських робіт ввели таку норму - вдарив жінку - значить так само тобі по пиці і у всі інші місця, побачили б як це "солодко", то може і в мізках би просвітління та перестановка свідомості відбулись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus