USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Світ вражає: Не задавили чужі, то задавлять свої. Чим? Тарифами!
Із лютого на 30%, з квітня ще на 30%, а до кінця року загалом ще на 100% мають піднятись тарифи на електроенергію для населення.

Питання підвищення тарифів на енергоносії зараз чи не в кожного українця на язиці.

Всіх, що думають про тарифи, або "тарифних мислителів" України, поділю умовно на дві категорії:

1. ті, що думають про втрати сімейного бюджету через підняття тарифів і не розуміють причину такого підвищення;

2. ті, що думають, як би то правильно подати підвищення тарифів, щоб не надто розізлити народ: мало ще яка революція почнеться...

Я навіть склав невеличкий рейтинг «відмазок», якими «тарифні мислителі» 2-ї категорії «годують» «тарифних мислителів» 1-ї категорії через ЗМІ:

4 місце: «тарифи не переглядались з 2006 року».

Звучить тупо, без коментарів. Якщо не переглядались, то значить і не треба було... І не треба про інфляцію говорити, про те, що тариф покриває лише 25% собівартості виробленої енергії. Польща купує в нас по 40 коп. за кіловат! То що ж, експортери взагалі тупі?

3 місце: «після підвищення в нас все-одно залишаться тарифи нижчі, ніж в Європі».

Ну це в стилі нашої влади: не думати про прогрес, а радіти що в когось гірше… Хоча яке там гірше, погляньте на рівень європейських зарплат і стає більш ніж логічним, що наші тарифи з їхніми навіть і рівнятись не можуть!

2 місце: «населення не має платити менше ніж підприємства».

Саме такі слова прозвучали в ефірі одного з каналів, здається, від пана Азарова…

Отож, логіка така: підприємство є оптовим покупцем, а громадянин – роздрібним. Відповідно для населення тарифи мають бути вищими ніж для підприємств.

На мою думку – це прекрасний аргумент, який ще «додає балів» нашим антисоціальним політикам.

Що там сказано в Конституції, людина – найвища цінність… Забудьте! Бюджет – найвища цінність, а люди його хай наповнюють будь-якою ціною.

1 місце: «підняття тарифів є вимогою МВФ».

Після таких слів МВФ постає якимось нічним жахіттям для українця.

Але МВФ напевно і не знає, як ним прикриваються, бо його вимоги розраховані на розумний менеджмент держави, яка послідовно піднімає рівень усіх сфер життєдіяльності суспільства.

Наші ж обранці хочуть (чи то лише заявляють, що хочуть…) вскочити в Євросоюз із обдертим до нитки народом…

Я не експерт в питаннях енергетики, отож чекаю обгрунтованих коментарів та зауважень.

На останок хочу додати як звичайний споживач енергії: декілька років назад, коли ми мало не лишились взагалі без москальського газу, я вдома встановив електрообігрівачі, електроплиту, бойлер, аби стати на декілька сотень гривень незалежнішим від Росії, економнішим, аби купувати вітчизняну енергетичний продукт замість імпортованого.

Так вчинили ще тисячі і тисячі українців, аби трохи звільнитись від газової кабали. А тепер, за 2011 рік, наша влада обіцяє нам кабалу свою, електроенергетичну. Свої своїх давлять… Якось це «не па панятіях», правда?
Коментарів: 9
Енергетик-шменергетик Показати IP 21 Січня 2011 12:41
"не переглядали, звучить не треба було..." смішно. Вам нагадати, ХТО був при владі і чому ВОНА ці тарифи не давала переглядати?
Знаючий Показати IP 21 Січня 2011 13:30
Якщо це стосується Луцька - то переглядалися тарифи і переглядаються лише в сторону збільшення,а про те ,чи насправді ці послуги надаються в повному обємі -ніхто не ворушить ці питання.Дати перегляду і 2007 ,і2008 ,і 2009 ,і 2010,і вже відмітились і в 2011.Мразь.
Проффессор Показати IP 21 Січня 2011 15:06
Переходити на дрова треба, а потім і дрова подорожчають. А потім на альтернативні види палива, потім за повітря треба буде платити і за те що в землю щось закопуєш... Валить треба в теплі краї, де не треба платити за газ і світло ;-)
Енергетик Показати IP 21 Січня 2011 15:29
Автору статті незачьот! Треба статті писати не з чужих статей (даруйте за тавтологію), а на рахунок питання про підвищення тарифу на ел. енергію, то про це вже давно мова була і з новою ціною я погоджуюсь, але до автора питання: чому ціна 1 Гкал тепла - 495 грн. та 1 куб.м. газу - 1,10 грн (це приспоживанні до 6 тис.кубів), де статті про це????? чи тупо треба людей розвести????
VSC до Енергетик Показати IP 21 Січня 2011 15:34
Вам тоже низачот. Приведя стоимости единицы тепловой энергии и единицы энергоносителя, Вы грамотно не соотнесли эти показатели. Никто не понял о чем речь. Почти никто.
Mus Показати IP 21 Січня 2011 16:33
Я мав на увазі, що ціни на електроенергію встановлює НКРЕ, а щодо ціни на газ (теплову енергію), то немає статей, які розказували про підвищення цін на них. А за 3 роки вони змінювались 4 рази, тому не треба розказувати, що підвищення цін на електроенергію - це катастрофа!
goodok Показати IP 21 Січня 2011 16:39
Пане Енергетик, про статті з чужих статтей ви звісно загнули, нема чого й додати, лише те, що якщо ви десь вже чули такі ж фрази, то не один я бачу, що влада щось з тарифами "мутить". А от по людськи не хотіли б вам розповісти, яку квадратуру житла можна нагріти вашими 495 гігакалоріями, спаливши при цьому 6000 кубів газу, щоб ми могли вашу істину зрозуміти? Чи ви формулу наспіх з чиєїсь статті скопіювали, а про калорії тільки з етикеток продуктів харчування знаєте?
павло Показати IP 21 Січня 2011 18:24
теж вважаю аргумент про тривалий неперегляд тарифів важливим. У світі все дорожчає
109 Показати IP 21 Січня 2011 18:56
Буду робити пільги і платитиму,так як зараз.Якщо зросте на 100%,то при пільзі 50% особисто для мене нічого не зміниться.Все одно майдана не буде,отож надії нема...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus